Aamujen pelastus! Täydellinen munakokkeli 20 sekunnissa

Kananmuna pehmeä munakokkeli
Nopean munakokkelin annetaan olla liedellä vain muutaman sekunnin. Shutterstock

Rakenteeltaan täyteläisen pehmeän ja kermaisen munakokkelin valmistus vie alle minuutin! Tämä resepti kannattaa painaa mieliin. 

Vaikka kiire painaisi päälle, aamupalasta ei tarvitse tinkiä. Herkullisen ja ravitsen munakokkelin valmistus ei nimittäin vie kauaa aikaa – alle puoli minuuttia.

Tämän reseptin salaisuus piilee kananmunien joukkoon lisätyssä maissitärkkelykessä ja maidossa. Ohjeessa käytetään amerikkalaiseen tapaan runsaasti voita, eli se ei välttämättä ole terveellisin vaihtoehto, mutta sitäkin maukkaampi.

20 sekunnin munakokkeli 

3 kananmunaa
1 ½ rkl (täys)maitoa
1 ¾ tl maissitärkkelystä
suolaa
3 rkl (suolatonta) voita

Vatkaa kanamunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja maito. Varmista, että tärkkelys sekoittuu kokonaan maitoon. Sekoita maito kananmunien joukkoon ja mausta suolalla.

Kuumenna pannu liedellä. Lisää voi ja anna sen kuohahtaa. Kaada munasekoitus pannuun. Anna olla kuumalla liedellä 3 sekuntia. Nosta pannu liedeltä ja pyöräytä munamassaa lastalla 15 kertaa siten, että jokainen pyöräytys vie yhden sekunnin. Sujauta kokkeli lautaselle ja pistele poskeesi.

Lähde: Munax

Jos uppomuna kuuluu suosikkeihisi, tällä niksillä sen valmistus käy kätevästi. 

1:34


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja