"Tämä on varmin valintani" – supernopea arkiruoka syntyy kaapista löytyvistä aineksista!

munakas
Kuohkean munakkaan täytteeksi sopivat erilaiset lihat, kasvikset ja juustot oman maun mukaan. Kuvituskuva. Shutterstock

Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.

Ruoanlaitossa pystyy helposti välttämään hävikkiä ja parhaimmillaan säästämään muutaman euronkin, kun hyödyntää kaikki jääkaapista löytyvät ainekset eikä mitään heitä roskiin. Hyvä valinta on kuohkea ja herkullinen munakas.

Makuja.fi:n uudessa juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.

– Tämä kokki Henri Alénin reseptiin pohjautuva tähdemunakas toimii sekä ravitsevana aamiaisena että täyttävänä lounaana tai jopa illallisena. Jos minun täytyy saada itseni ja taaperoni ruokittua nopeasti, tämä on varmin valintani, koska jääkaapista löytyy yleensä aina aineksia munakkaan tekemiseen, kertoo MTV:n Makuja.fi -sivuston toimittaja Petra Tuominen.

– Munakkaasta tulee Henri Alénin tärppiohjeella täydellisen kuohkea. Täytteitä vaihtelen jääkaapin sisällön mukaan.

Mitä jääkaapista löytyy -munakas

3 kananmunaa
0,5 dl kermaa TAI maitoa (kevytmaitokin toimii)
Suolaa
Voita paistamiseen
Raastettua juustoKinkkuleikkelettä, tonnikalaa, makkaraa, paistettua kanaa tms.
Kasviksia pilkottuna (esim. paprikaa)

Riko kananmunat kulhoon. Kaada joukkoon kerma/maito. Riko munien rakennetta ihan vähän haarukalla, älä kuitenkaan kokonaan. Mausta ripauksella suolaa.

Raasta juusto valmiiksi ja pilko haluamasi täytteet.

Laita pannu kuumenemaan täydellä teholla. Kun pannu on kuuma, lisää siihen nokare voita. Kaada munakasmassa pannulle ja heiluta toisella kädellä pannua liedellä samalla kun pyörittelet puuhaarukalla munakasmassaa. Lopeta sekoittaminen, kun munakkaaseen alkaa ilmestyä reikiä.

Ota pannu pois liedeltä ja laita munakkaan päälle juusto ja haluamasi täytteet. Käännä munakas taskuksi ja nauti!

Resepti: Petra Tuominen

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat