Suomalaiskokin outo resepti: Valmista heinäsirkoista jälkiruokaa!

ÄLÄ KÄYTÄ!
© Topi Kairenius 2016

Kuulostaako suklaa ja heinäsirkat erikoiselta yhdistelmältä? Tällä reseptillä loihdit niistä maistuvaa jälkiruokaa.

Vaikka hyönteisiä ei vielä saakaan lain mukaan myydä elintarvikkeeksi, on niistä povattu tulevaisuuden hittiruokaa. Hyönteiset ovat hyvin ravinteikkaita ja hyvillä resepteillä niistä saa loihdittua vaikka minkälaisia annoksia. Helpoin tapa on kasvattaa hyönteiset itse, koska Suomessa niitä ei vielä saa myydä elintarvikkeena.

Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat erilaista jälkiruokaa. Suklaahunnutetut sirkat valmistuvat helposti ja ovat hieman erilaisempi vaihtoehto tavallisille suklaajälkiruoille.

Suklaahunnutetut sirkat

kuivattuja kulkusirkkoja
200 g taloussuklaata
100 g vadelmia
1 tl vaniljasokeria
mintunlehtiä

Sulata suklaapalat kattilassa tai fondue-astiassa. Jos käytät kattilaa, kiehauta ensin 2 dl nestettä, kuten kermaa, ennen kuin lisäät suklaanpalat kattilaan.

Soseuta vadelmat tehosauvalla. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jatka sekoittamista.

Paahda sirkkoja puolisen minuuttia kuumalla pannulla öljyssä. Nosta valumaan talouspyyhkeelle.

Seivästä sirkka hammas- tai fonduetikulla ja dippaa se sulaan suklaaseen. Voit ripotella päälle sormisuolaa saavuttaaksesi fantastisen suolaisen ja makean kontrastin. Anna jähmettyä ja kasta vadelmasoseeseen. Mintunlehdet voi silputa vadelmasoseen päälle tai nauttia sellaisenaan suupalojen välissä.

Resepti: Topi Kairenius

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.