Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaiskokin outo resepti: Valmista heinäsirkoista jälkiruokaa!

© Topi Kairenius 2016
Julkaistu 12.09.2016 09:01

Emmi Kärkkäinen

Kuulostaako suklaa ja heinäsirkat erikoiselta yhdistelmältä? Tällä reseptillä loihdit niistä maistuvaa jälkiruokaa.

Vaikka hyönteisiä ei vielä saakaan lain mukaan myydä elintarvikkeeksi, on niistä povattu tulevaisuuden hittiruokaa. Hyönteiset ovat hyvin ravinteikkaita ja hyvillä resepteillä niistä saa loihdittua vaikka minkälaisia annoksia. Helpoin tapa on kasvattaa hyönteiset itse, koska Suomessa niitä ei vielä saa myydä elintarvikkeena.

Hyönteiskokki Topi Kaireniuksen ohjeella valmistat erilaista jälkiruokaa. Suklaahunnutetut sirkat valmistuvat helposti ja ovat hieman erilaisempi vaihtoehto tavallisille suklaajälkiruoille.

Suklaahunnutetut sirkat

kuivattuja kulkusirkkoja
200 g taloussuklaata
100 g vadelmia
1 tl vaniljasokeria
mintunlehtiä

Sulata suklaapalat kattilassa tai fondue-astiassa. Jos käytät kattilaa, kiehauta ensin 2 dl nestettä, kuten kermaa, ennen kuin lisäät suklaanpalat kattilaan.

Soseuta vadelmat tehosauvalla. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja jatka sekoittamista.

Paahda sirkkoja puolisen minuuttia kuumalla pannulla öljyssä. Nosta valumaan talouspyyhkeelle.

Seivästä sirkka hammas- tai fonduetikulla ja dippaa se sulaan suklaaseen. Voit ripotella päälle sormisuolaa saavuttaaksesi fantastisen suolaisen ja makean kontrastin. Anna jähmettyä ja kasta vadelmasoseeseen. Mintunlehdet voi silputa vadelmasoseen päälle tai nauttia sellaisenaan suupalojen välissä.

Resepti: Topi Kairenius

Lisää aiheesta:

Lapsiraati testasi: Sipsit ja karkit vaihtuivat dippikasviksiin ja vähäsokerisiin herkkuihinRakastatko mutakakkua? Sinun on kokeiltava tätä!Grillauksen Suomen mestari: Näiden herkkujen grillaamista kannattaisi ehdottomasti kokeillaSyntinen suklaamukikakku valmistuu hetkessä ja kruunaa naistenpäivän – kokeile helppoa reseptiä!Mansikoista ja punaviinistä valmistuu aikuisille sopiva herkku – tätä reseptiä on pakko kokeillaTee itse vanhanajan kermanekkuja – katso helppo resepti!
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • ke06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • 7.11.18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 5.11.17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 5.11.11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!