5 hyvää syytä nauttia aamupuuro
Kaurapuurolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Mikset siis aloittaisi aamuasi nauttimalla lautasellisen tätä terveysherkkua?
Jos kaurapuuro on mielestäsi tylsä aamupala, et ehkä ole suonut sen tuunaamiseen tarpeeksi aikaasi. Puuron päällä maistuvat nimittäin esimerkiksi erilaiset hillot, banaaniviipaleet, kaneli ja omenaviipaleet tai vaikkapa maapähkinävoi!
Kaurapuuro tekee myös hyvää terveydellesi, elimistöllesi ja mielialallesi! Lue 5 hyvää syytä nauttia aamupuuro – joka päivä.
1. Pysyt kylläisenä pitkään
Kaurapuuron sisältämä kuitu auttaa pitämään sinut kylläisenä seuraavaan ruoka-aikaan asti. Nutrition Journal -lehdessä tänä vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka söivät kaurapuuroa pysyivät kylläisenä pidempään kuin ne, jotka söivät samankokoisen annoksen hunajanmakuisia muroja.
2. Matalampi kolesteroli
Runsaskuituinen ruoka tekee hyvää kolesterolille eikä kaurapuuro ole poikkeus. Puuron sisältämä kuitu auttaa alentamaan sydäninfarktejakin aiheuttavan huonon kolesterolin määrää.
3. Vähentää syöpäriskiä
Kuitupitoisten täysjyvätuotteiden – kuten perinteisen kaurapuuron – on todettu tutkimuksissa vähentävän riskiä sairastua paksusuolen syöpään. British Medical Journalin vuonna 2011 toteuttamassa tutkimuksessa todettiin, että riski sairastua paksusuolen syöpään oli alhaisempi niillä, jotka söivät päivittäin 90 grammaa muita enemmän täysjyvätuotteita.
KATSO RESEPTI: Kaurapuuroa ja omenasosetta
4. Suojaa sydäntä ja verisuonia
Arkinen kaurapuuro on suuri palvelus myös sydämen terveydelle. Kaurapuuro sisältää nimittäin runsaasti lignaaneja, jotka suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta.
5. Edullinen
Kaurahiutaleet ovat edullinen ruokaostos. Pienellä rahalla saatkin vatsan kylläiseksi ja teet palveluksen terveydellesi.
LUE MYÖS:
Leivontanurkka: Keititkö liikaa kaurapuuroa? tee näin!
Lähde: Mitt kök
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje