5 hyvää syytä nauttia aamupuuro

kaurapuuro
Shutterstock

Kaurapuurolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Mikset siis aloittaisi aamuasi nauttimalla lautasellisen tätä terveysherkkua?

Jos kaurapuuro on mielestäsi tylsä aamupala, et ehkä ole suonut sen tuunaamiseen tarpeeksi aikaasi. Puuron päällä maistuvat nimittäin esimerkiksi erilaiset hillot, banaaniviipaleet, kaneli ja omenaviipaleet tai vaikkapa maapähkinävoi!

Kaurapuuro tekee myös hyvää terveydellesi, elimistöllesi ja mielialallesi! Lue 5 hyvää syytä nauttia aamupuuro – joka päivä.

1. Pysyt kylläisenä pitkään

Kaurapuuron sisältämä kuitu auttaa pitämään sinut kylläisenä seuraavaan ruoka-aikaan asti. Nutrition Journal -lehdessä tänä vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka söivät kaurapuuroa pysyivät kylläisenä pidempään kuin ne, jotka söivät samankokoisen annoksen hunajanmakuisia muroja.

2. Matalampi kolesteroli

Runsaskuituinen ruoka tekee hyvää kolesterolille eikä kaurapuuro ole poikkeus. Puuron sisältämä kuitu auttaa alentamaan sydäninfarktejakin aiheuttavan huonon kolesterolin määrää. 

3. Vähentää syöpäriskiä

Kuitupitoisten täysjyvätuotteiden – kuten perinteisen kaurapuuron – on todettu tutkimuksissa vähentävän riskiä sairastua paksusuolen syöpään. British Medical Journalin vuonna 2011 toteuttamassa tutkimuksessa todettiin, että riski sairastua paksusuolen syöpään oli alhaisempi niillä, jotka söivät päivittäin 90 grammaa muita enemmän täysjyvätuotteita.

4. Suojaa sydäntä ja verisuonia

Arkinen kaurapuuro on suuri palvelus myös sydämen terveydelle. Kaurapuuro sisältää nimittäin runsaasti lignaaneja, jotka suojaavat sydän- ja verisuonitaudeilta.

5. Edullinen

Kaurahiutaleet ovat edullinen ruokaostos. Pienellä rahalla saatkin vatsan kylläiseksi ja teet palveluksen terveydellesi.

LUE MYÖS:

Lähde: Mitt kök

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja