1:05

Alentaa kolesterolia ja hoitaa sydäntä! Seitsemän hyvää syytä syödä kaurapuuroa – joka päivä!

Kaurapuuroa syömällä sekä kehosi että lompakkosi kiittävät.

Videolta pääset kurkistamaan, kuinka suomalaisten suosikkileipä päätyy tehtaalta lautaselle. 

Sen lisäksi, että puuro on edullista ja nopeaa ruokaa, se auttaa tutkitusti myös taistelussa tiettyjä sairauksia vastaan. 

Seuraavat seitsemän syytä paljastavat, miksi kaurapuuro on täydellinen valinta niin kehon, mielen kuin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

1. Pysyt kylläisenä ja virkeänä pidempään

Vuonna 2014 Nutrition Journalissa esitellyssä tutkimuksessa kuitupitoisen kaurapuuron todettiin pitävän nälän huomattavasti pidempään poissa hunajamurojen syömiseen verrattun. Kylläisyyden tunne auttaa hillitsemään mielitekoja ja pitämään painon kurissa. 

Sen lisäksi, että kuitu täyttää vatsaa, kaurapuuron sisältämä beetaglukaani tasaa verensokerin heilahteluja ja auttaa näin ollen pitämään mielen vireänä pidempään. 

2. Laskee kolesterolitasoja

Paljon kuitua sisältävät ruoat auttavat pitämään kolesterolitasot kurissa, eivätkä kaurahiutaleet ole poikkeus. Kaura sisältää liukoista kuitua, joka auttaa vähentämään niin kutsutun pahan kolesterolin imeytymistä. Tämä puolestaan auttaa pienentämään sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä.

3. Pienentää syöpäriskiä

Kuitupitoisten elintarvikkeiden on tutkitusti osoitettu pienentävän riskiä sairastua paksusuolensyöpään. British Medical Journalin vuonna 2011 julkaisema tutkimus osoitti, että päivittäinen täysjyvätuotteiden nauttiminen auttoi pienentämään syöpäriskiä jopa 20 prosentilla. 

4. Hyvä proteiininlähde

Muihin viljoihin verrattuna kaura sisältää runsaasti proteiinia; noin 13 grammaa sataa grammaa hiutaleita kohden. Kaurapuuro on siis erinomainen vaihtoehto niitä hetkiä varten, kun haluat syödä proteiinipitoista ruokaa ilman lihaa ja ylimääräistä rasvaa. 

5. Suojaa sydäntä

Kaura sisältää runsaasti sydän- ja verisuonitaudeilta suojaavia lignaaneja. Kyseisiä kasvikemikaaleja löytyy runsaasti myös muista elintarvikkeita, kuten pellavansiemenistä, parsakaalista ja aprikooseista.

6. Monipuolinen herkku

Monipuolisesta puurosta saa helposti hyvin erilaisia annoksia lisukkeita vaihtelemalla. Voit keittää puuron tavallisen maidon sijaan manteli- tai kookosmaitoon tai lisätä joukkoon banaania, mustikoita tai siemeniä. Puuron lisukkeiden kanssa vain mielikuvitus on rajana.

7. Edullista ruokaa

Yksi hyvä puoli tässä superruoassa on myös se, että kaurahiutaleet ovat todella edullisia. Isosta pussista syöt pidemmän aikaa. Kaurapuuroa syömällä sekä vatsasi että lompakkosi kiittävät.

Lähde: Expressen

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja