Mainos

4 yleistä virhettä: Älä tee näitä mokia oliiviöljyn kanssa

Oliiviöljy on terveellinen vaihtoehto päivittäiseen ruoanlaittoon, mutta osaatko toimia sen kanssa oikein? Health.com listasi yleisiä virheitä, joita ihmiset tekevät oliiviöljyn kanssa.

Oliiviöljy kuuluu olennaisena osana superterveellisenä pidettyyn Välimeren ruokavalioon. Oliiviöljy onkin monipuolinen vaihtoehto kotikeittiöön, sillä se sopii moneen eri tarkoitukseen. Älä kuitenkaan sorru näihin virheisiin oliiviöljyn kanssa. 

Ostat light-versiota kaloreiden takia

Kaikki oliiviöljyt sisältävät suunnilleen saman verran energiaa. Mahdollinen light-teksti pullon kyljessä kuvastaa öljyn väriä, makua ja tuotantomenetelmiä, ei öljyn sisältämiä kaloreita.

Luulet öljyä eltaantuneeksi

Jos haistat oliiviöljyssä pientä kitkeryyttä, älä heitä öljyä heti pois. Se ei välttämättä ole pilalla. Hapan vivahde tuoksussa saattaa kertoa oliiviöljyn sisältämistä antioksidanteista, kertoo Kalifornian yliopistossa tehty tutkimus.

Säilytät öljyä hellan vieressä

Älä säilytä oliiviöljyä uunin tai hellan vieressä. Kuumuus ja valo saavat oliiviöljyn eltaantumaan nopeasti, joten etsi öljypullolle uusi paikka. Oliiviöljy pitää viileästä ja pimeästä säilytyspaikasta.

Hamstraat pullokaupalla

Oliiviöljyä ei kannata varastoida kaappeihin hurjia määriä, jotta öljy ei pääse pilaantumaan. Osta oliiviöljyä pienemmissä erissä ja esimerkiksi uusi pullo aina, kun edellinen on loppumaisillaan.

Lähde: health.com 

MTV LIFESTYLE

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja