Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän säilytä oliiviöljyä lähellä uunia tai hellaa? Väärällä säilytystavalla ikäviä seurauksia öljyn maulle

Epäkäytännöllisyydestä huolimatta oliiviöljy tulisi pitää kaukana kuumasta hellasta.
Epäkäytännöllisyydestä huolimatta oliiviöljy tulisi pitää kaukana kuumasta hellasta. Shutterstock
Julkaistu 06.02.2018 17:33

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lämmölle ja valolle altistaminen ovat pahimpia asioita, joita voit oliiviöljypullollesi tehdä.

Kuulutko sinäkin niiden lukuisten kotikokkien joukkoon, jotka säilyttävät oliiviöljyä lähellä hellaa – siellä, missä se on kätevästi saatavilla kokkailuja varten. Vaikka tämä onkin yleinen säilytystapa, se on samalla myös asia, joka voi pilata hyvän öljysi maun hetkessä.

Good Housekeeping Instituten mukaan öljyn maku kärsii kuumista olosuhteista etenkin silloin, jos käytät oliivien ensipuristuksesta saatavaa extra virgin -öljyä. Parhaimmillaan tämä öljy on täynnä hedelmäisiä, mausteisia ja pippurisia makuja, jotka väärä säilytystapa voi helposti muuttaa etikkamaiseen suuntaan. 

Osaatko käyttää öljyjä oikein? Oliivi, rypsi, rapsi vai kookos? Näin valitset oikean öljyn eri tarkoituksiin

Säilytä öljy kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa

Good Housekeeping Instituten asiantuntijat suosittelevat pitämään öljypullon kaukana kolmesta vihollisesta; hapesta, valosta ja lämmöstä. Näille asioille altistuminen muuttaa öljyn ainutlaatuisen maun nopeasti etikkamaiseksi – ja sitä sinä et taatusti halua. 

Paras tapa estää makua muuttumasta ja pidentää öljyn käyttöikää on pitää öljypullo viileässä, noin 14–18 asteisessa paikassa. Viileyden lisäksi oliiviöljy tulisi pitää kuivassa ja pimeässä paikassa, siis kaukana hellasta. 

öljyEtikkamaiseksi muuttunut öljy voi pilata lounassalaattisi.

Hapelle altistumista voit rajoittaa käyttämällä öljyn mahdollisimman pian ostamisen jälkeen ja sulkemalla pullon korkin huolellisesti joka käyttökerran jälkeen. 

Lähde: Goodhouse Keeping Institute

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Selkeä merkki siitä, että mauste on jo vanhentunutta – näin maustepurkeille ja -pusseille ei missään nimessä kannata tehdäEthän lisää oliiviöljyä kuumalle pannulle? Tyypillinen moka voi pilata maun ja tuhota terveelliset ainesosat Viisi ruoanlaittotapaa, jotka pilaavat ruokasi huomaamatta – näistä kannattaa luopua välittömästi!Tomaatit vihanneslokerossa ja maito jääkaapin ovessa – näihin tyypillisiin mokiin sinäkin olet sortunut ruokien säilytyksessäKuinka kauan voita saa säilyttää pöydällä? Vastaus saattaa yllättääTiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttää
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste