Mainos

Ethän säilytä oliiviöljyä lähellä uunia tai hellaa? Väärällä säilytystavalla ikäviä seurauksia öljyn maulle

Lämmölle ja valolle altistaminen ovat pahimpia asioita, joita voit oliiviöljypullollesi tehdä.

Kuulutko sinäkin niiden lukuisten kotikokkien joukkoon, jotka säilyttävät oliiviöljyä lähellä hellaa – siellä, missä se on kätevästi saatavilla kokkailuja varten. Vaikka tämä onkin yleinen säilytystapa, se on samalla myös asia, joka voi pilata hyvän öljysi maun hetkessä.

Good Housekeeping Instituten mukaan öljyn maku kärsii kuumista olosuhteista etenkin silloin, jos käytät oliivien ensipuristuksesta saatavaa extra virgin -öljyä. Parhaimmillaan tämä öljy on täynnä hedelmäisiä, mausteisia ja pippurisia makuja, jotka väärä säilytystapa voi helposti muuttaa etikkamaiseen suuntaan. 

Säilytä öljy kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa

Good Housekeeping Instituten asiantuntijat suosittelevat pitämään öljypullon kaukana kolmesta vihollisesta; hapesta, valosta ja lämmöstä. Näille asioille altistuminen muuttaa öljyn ainutlaatuisen maun nopeasti etikkamaiseksi – ja sitä sinä et taatusti halua. 

Paras tapa estää makua muuttumasta ja pidentää öljyn käyttöikää on pitää öljypullo viileässä, noin 14–18 asteisessa paikassa. Viileyden lisäksi oliiviöljy tulisi pitää kuivassa ja pimeässä paikassa, siis kaukana hellasta. 

Hapelle altistumista voit rajoittaa käyttämällä öljyn mahdollisimman pian ostamisen jälkeen ja sulkemalla pullon korkin huolellisesti joka käyttökerran jälkeen. 

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja