Valmistaja väittää: Yksi oleellinen seikka pullossa paljastaa, onko oliiviöljysi huonompaa laatua – löytyykö sinun kaapistasi?

oliiviöljy
Näin tunnistat laadukkaan oliiviöljyn.

Miten kaupassa voi erottaa hyvän oliiviöljyn huonosta?Artersaanioliiviöljyn tuottaja paljasti Fine Dining Lovers -ruokasivustolle, miten laadukkaan tuotteen tunnistaa. 

Oliiviöljytuottaja Alexis Munoz toimittaa laatuöljyjään muun muassa monelle nimekkäälle ranskalaiskokille aina Mathieu Viannaysta Guy Savoyin. Fine Dining Lovers -ruokasivusto pyysi miestä selventämään, mikä tekee oliiviöljystä laadukkaan.

Yksi tärkeimmistä seikoista, jonka tavallinen kuluttaja voi kaupassa huomioida on pullo, johon oliiviöljy on pakattu. Jos oliiviöljy on kirkkaassa pullossa, sitä ei välttämättä kannata Munozin mukaan ostaa. 

1. Paljastaako valmistusmaa laadun?

Ei. Se, että oliiviöljy on valmistettu Espanjassa tai Italiassa ei vielä tarkoita sitä, että öljy olisi automaattisesti laadukasta.

2. Paljastaako hinta laadun?

Ei. Aivan kuten viinissäkin, hinta ei välttämättä kerro tuotteen laatua. Munoz kertoo itse maistaneensa öljyjä, jotka maksoivat 65 euroa litralta, eivätkä olleet kummoisia. Sen sijaan hän on löytänyt omia suosikkejaan 15 euron öljyistä.

3. Tarkista pakkaus

Vältä öljyjä, jotka on pakattu kirkkaaseen pulloon, sillä oliiviöljy on herkkä valolle ja lämmölle. Valo, joka pääsee kirkkaasta lasista läpi vaikuttaa öljyn laatuun.

4. Yhden lajikkeen oliiviöljy on paras

Munozin mielestä parhaat oliiviöljyt valmistetaan yhdestä lajikkeesta, ei monien lajien sekoituksesta. Yleensä supermarketeissa myytävät öljyt ovat kuitenkin sekoituksia.

5. Hyvä öljy on myös makuasia

Munoz suosittelee harjoittamaan omaa makupalettia, jotta löytää itselleen oikean lajikkeen, öljyn kypsyyden ja maistuvan oliiviöljyn.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja