4 syytä syödä enemmän kalaa – tiesitkö näitä?
Kalaa pitäisi suositusten mukaan syödä vähintään kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen.
Kala on aina terveellinen valinta lautaselle, mutta miksi sen riittävä saanti on niin tärkeää? Shape.com listasi syitä syödä enemmän kalaa.
Tukee sydänterveyttä
Rasvaiset kalat, kuten lohi sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka vähentävät kehon tulehdusta, madaltavat verenpainetta ja tekevät hyvää sydämen terveydelle. Mayo Clinicin tutkimuksen mukaan vain kaksi viikoittaista annosta riittää pienentämään sydänsairauksien riskiä.
Sisältää runsaasti proteiinia
Proteiinin lisääminen ruokavalioon auttaa laihduttamisessa, ja kala onkin erinomainen ja terveellinen proteiininlähde. Se pitää myös erinomaisesti nälkää, joten kala on hyvä vaihtoehto esimerkiksi lounaalle.
Pitää ihon nuorena
Kuivasta ja väsyneen näköisestä ihosta voi päästä eroon lisäämällä kalaa ruokavalioon. Säännöllinen rasvaisten kalojen syöminen auttaa ihosoluja pysymään vahvoina ja elastisina.
Auttaa masennuksen oireisiin
Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen kalan syöminen auttaa lievän ja keskivaikean masennuksen oireisiin.
Erään tutkimuksen mukaan runsas omega-3-rasvahappojen saanti pienensi myös synnytyksenjälkeisen masennuksen riskiä.
Lähde: shape.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa