4 syytä syödä enemmän kalaa – tiesitkö näitä?

kala4
Shutterstock

Kalaa pitäisi suositusten mukaan syödä vähintään kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen.

Kala on aina terveellinen valinta lautaselle, mutta miksi sen riittävä saanti on niin tärkeää? Shape.com listasi syitä syödä enemmän kalaa. 

Tukee sydänterveyttä

Rasvaiset kalat, kuten lohi sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka vähentävät kehon tulehdusta, madaltavat verenpainetta ja tekevät hyvää sydämen terveydelle. Mayo Clinicin tutkimuksen mukaan vain kaksi viikoittaista annosta riittää pienentämään sydänsairauksien riskiä.

Sisältää runsaasti proteiinia

Proteiinin lisääminen ruokavalioon auttaa laihduttamisessa, ja kala onkin erinomainen ja terveellinen proteiininlähde. Se pitää myös erinomaisesti nälkää, joten kala on hyvä vaihtoehto esimerkiksi lounaalle.

Pitää ihon nuorena

Kuivasta ja väsyneen näköisestä ihosta voi päästä eroon lisäämällä kalaa ruokavalioon. Säännöllinen rasvaisten kalojen syöminen auttaa ihosoluja pysymään vahvoina ja elastisina.

Auttaa masennuksen oireisiin

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen kalan syöminen auttaa lievän ja keskivaikean masennuksen oireisiin.

Erään tutkimuksen mukaan runsas omega-3-rasvahappojen saanti pienensi myös synnytyksenjälkeisen masennuksen riskiä. 

Lähde: shape.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.