4 syytä syödä enemmän kalaa – tiesitkö näitä?

kala4
Shutterstock

Kalaa pitäisi suositusten mukaan syödä vähintään kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen.

Kala on aina terveellinen valinta lautaselle, mutta miksi sen riittävä saanti on niin tärkeää? Shape.com listasi syitä syödä enemmän kalaa. 

Tukee sydänterveyttä

Rasvaiset kalat, kuten lohi sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka vähentävät kehon tulehdusta, madaltavat verenpainetta ja tekevät hyvää sydämen terveydelle. Mayo Clinicin tutkimuksen mukaan vain kaksi viikoittaista annosta riittää pienentämään sydänsairauksien riskiä.

Sisältää runsaasti proteiinia

Proteiinin lisääminen ruokavalioon auttaa laihduttamisessa, ja kala onkin erinomainen ja terveellinen proteiininlähde. Se pitää myös erinomaisesti nälkää, joten kala on hyvä vaihtoehto esimerkiksi lounaalle.

Pitää ihon nuorena

Kuivasta ja väsyneen näköisestä ihosta voi päästä eroon lisäämällä kalaa ruokavalioon. Säännöllinen rasvaisten kalojen syöminen auttaa ihosoluja pysymään vahvoina ja elastisina.

Auttaa masennuksen oireisiin

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen kalan syöminen auttaa lievän ja keskivaikean masennuksen oireisiin.

Erään tutkimuksen mukaan runsas omega-3-rasvahappojen saanti pienensi myös synnytyksenjälkeisen masennuksen riskiä. 

Lähde: shape.com

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja