4 helppoa sääntöä: Näin poltat rasvaa ja laihdut syömällä aamiaista!
Aterioiden väliinjättäminen ei koskaan ole hyvä laihdutustaktiikka, varsinkaan kun puhutaan aamiaisesta.
Aamiainen laittaa aineenvaihduntasi käyntiin, joten sitä ei kannata missata. Monipuolinen aamiainen ennaltaehkäisee myös sortumista naposteluun. Kun syöt aamiaisen ja haluat laihtua, pidä nämä neljä sääntöä mielessä:
1. Syö aamiainen tunnin sisällä heräämisestäsi
Säännöllisesti aamiaista syövät ihmiset ovat epätodennäköisemmin ylipainoisia, mutta myös aamiaisen ajoituksella on merkitystä. Syö aamiaisesi tunnin sisällä heräämisestäsi, sillä aikainen aamiainen varmistaa aineenvaihduntasi heräämisen.
2. Unohda sokeri, syö proteiinia ja täysjyvää
Älä turvaudu pannukakkuihin ja vadelmahilloon, sillä turhat sokerit aiheuttavat ainoastaan hetkellisen energiapiikin. Syö aamupalalla proteiineja, kuten kananmunia, jogurttia ja täysjyvää. Näillä ruoilla jaksat pidempään, etkä sorru mässäilemään herkkuja.
3. Syö vähintään 8 grammaa kuituja
Avain onnistuneeseen painonpudotukseen piilee ruoissa, jotka pitävät sinut kylläisenä. Päivän ensimmäisen aterian pitääkin siis olla kuitupitoinen! Hyviä kuidunlähteitä ovat esimerkiksi täysjyväleipä, puuro, hedelmät tai pähkinät.
4. Tarkkaile kalorimääriä
Riippuen hieman painonpudotustavoitteistasi sekä loppupäivän aterioistasi, hyvä kalorimäärä aamiaiselle on noin 300-600 kilokaloria. Älä siis herkuttele korvapuusteilla vaan valitse lautasellesi monipuolisesti kevyitä aineksia.
***
Video
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta