4 helppoa sääntöä: Näin poltat rasvaa ja laihdut syömällä aamiaista!
Aterioiden väliinjättäminen ei koskaan ole hyvä laihdutustaktiikka, varsinkaan kun puhutaan aamiaisesta.
Aamiainen laittaa aineenvaihduntasi käyntiin, joten sitä ei kannata missata. Monipuolinen aamiainen ennaltaehkäisee myös sortumista naposteluun. Kun syöt aamiaisen ja haluat laihtua, pidä nämä neljä sääntöä mielessä:
1. Syö aamiainen tunnin sisällä heräämisestäsi
Säännöllisesti aamiaista syövät ihmiset ovat epätodennäköisemmin ylipainoisia, mutta myös aamiaisen ajoituksella on merkitystä. Syö aamiaisesi tunnin sisällä heräämisestäsi, sillä aikainen aamiainen varmistaa aineenvaihduntasi heräämisen.
2. Unohda sokeri, syö proteiinia ja täysjyvää
Älä turvaudu pannukakkuihin ja vadelmahilloon, sillä turhat sokerit aiheuttavat ainoastaan hetkellisen energiapiikin. Syö aamupalalla proteiineja, kuten kananmunia, jogurttia ja täysjyvää. Näillä ruoilla jaksat pidempään, etkä sorru mässäilemään herkkuja.
3. Syö vähintään 8 grammaa kuituja
Avain onnistuneeseen painonpudotukseen piilee ruoissa, jotka pitävät sinut kylläisenä. Päivän ensimmäisen aterian pitääkin siis olla kuitupitoinen! Hyviä kuidunlähteitä ovat esimerkiksi täysjyväleipä, puuro, hedelmät tai pähkinät.
4. Tarkkaile kalorimääriä
Riippuen hieman painonpudotustavoitteistasi sekä loppupäivän aterioistasi, hyvä kalorimäärä aamiaiselle on noin 300-600 kilokaloria. Älä siis herkuttele korvapuusteilla vaan valitse lautasellesi monipuolisesti kevyitä aineksia.
***
Video
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti