7:33

Asiantuntija kumoaa yleisen ravitsemusmyytin: Tähän aikaan päivästä hiilihydraatteja kannattaisi oikeasti nauttia – yllättikö vastaus?

Löytyykö lautaseltasi leipää, croissanteja tai muroja? Jos näin on, meillä on sinulle valitettavasti huonoja uutisia. Ravitsemusterapeutin mukaan hiilihydraatteja ei missään nimessä kannattaisi syödä heti aamun ensimmäisellä aterialla.

​​​​​​​Katso videolta huippukokin suosikkiresepti!

Yhdysvaltalaisen ravitsemusterapeutti Shauna Sacconin mukaan aamun ensimmäinen ateria on se, jota koostettaessa monella menee metsään. Moni kasaa nimittäin aamupalalla lautaselleen leipää, muroja ja leivonnaisia, eli juuri niitä asioita, joita asiantuntija ei missään nimessä suosittele nauttimaan heti aamusta. 

– Aamuisin on erittäin tärkeää syödä tasapainoinen ateria. Aamupala ravitsee sinua päivää varten ja auttaa verensokeriasi pysymään tasaisena, Saccon kertoo Popsugar-sivustolle.

– Jos ajattelet, että hiilihydraatteja kannattaa nauttia heti aamusta sen vuoksi, että ehdit polttaa ne päivän aikana pois, teet vain hallaa itsellesi, nainen kertoo ja lisää, että huonolla aamupalalla saattaa olla negatiivinen vaikutus jaksamiseesi. 

Herkutteluhetki kannattaa siirtää iltaan

Saccon ei kuitenkaan kannusta luopumaan täysin hiilihydraateista, vaan kiinnittämään huomiota niiden laatuun. Esimerkiksi täysjyväleipä, puuro, hedelmät ja vihannekset ovat naisen mukaan erinomaisia hiilihydraattien lähteitä.

Kun näitä hyviä hiilihydraatteja nauttii yhdessä terveellisten rasvojen ja proteiinin kanssa, ravitseva ja nälän hyvin poissa pitävä aamupala on valmis. 

Kaikille niille, jotka eivät pysty pitämään näppejään erossa sokerisista herkuista ja nopeista hiilihydraateista, asiantuntijalla on meko yllättävä neuvo.

Sacconin mukaan näitä ruokia tulisi nimittäin nauttia mieluummin ilta-aikaan.

– Jos aiot nauttia hiilihydraattipitoisen aterian, parasta on tehdä se päivän lopussa ennen nukkumaanmenoa. Näin vältyt verensokerin laskulta ja ruokahimoilta, Saccon neuvoo.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja