Asiantuntijoilta selkeä ohje: Jos haluat laihtua ja polttaa rasvaa, näin sinun pitäisi syödä aamulla

tuorepuuro, aamiainen, aamupala
Shutterstock

Asiantuntijoiden mukaan päivän ensimmäisellä aterialla on suuri vaikutus siihen, miten loppupäivä etenee painonhallinnan kannalta.

Hyvinvointisivusto Popsugar pyysi kahta ravitsemusterapeuttia paljastamaan täydellisen aamupalan yhtälön: kuinka paljon ja millaisia raaka-aineita aamupalassa tulee olla, jotta se auttaa laihtumaan?

Tässä asiantuntijoiden antama ohjeistus: 

Jos haluat laihtua, pidättäydy aamupalalla lähempänä kolmeasataa kilokaloria. Jos tarkoituksesi on ylläpitää painoa, tähtää neljäänsataan kilokaloriin.

Kaikki hiilihydraatit eivät suinkaan ole laihduttajan vihollisia, joten niitäkin tulee nauttia runsaasti aamiaisella. Vältä prosessoituja vaaleita jauhoja ja syö hiilihydraattisi marjoina, hedelminä ja täysjyvänä. Näistä hiilihydraateista saat myös luonnollisia sokereita. Lisättyä sokeria kannattaa välttää. Muista riittävä kuidun- ja proteiininsaanti. Hyviä rasvoja saat esimerkiksi pähkinöistä!

Milloin aamupala kannattaa syödä?

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan aamiainen pitäisi syödä 30-60 minuuttia heräämisestä. Jos et millään saa syötyä runsasta aamiaista näin nopeasti, jaa annos kahtia ja syö se kahdessa osassa: ensimmäinen puolikas puoli tuntia heräämisestä ja toinen 1,5 tuntia myöhemmin. Tämä sääntö toimii myös silloin, jos tykkäät treenata aamuisin, mutta et halua urheilla tyhjällä vatsalla.

Lähde: Popsugar

Juttu on julkaistu alun perin kesällä 2017.

***

0:44

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja