Mainos

Näin saat rasvan palamaan syömällä – aamupalassa piilee salaisuus

Aamiaista ei missään nimessä kannata jättää syömättä, jos tavoitteena on pudottaa painoa ja polttaa rasvaa.

Millainen aamupala kannattaa sitten nauttia, jos haluaa saada rasvan palamaan? Noudata näitä sääntöjä:

1. Älä unohda aamiaista

Aamiaisen tärkeys on noussut esiin monissa tutkimuksissa. Harvardin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että painoaan keskimäärin 13 kiloa pudottaneista 78 prosenttia kertoi syövänsä aamiaisen joka päivä. Mikä tärkeintä, koehenkilöiden paino myös pysyi tällä tasolla.

2. Aamiainen kannattaa syödä pian heräämisen jälkeen

Erityisesti, jos tapanasi on kuntoilla aamuisin, yritä syödä aamiainen mahdollisimman ajoissa. Kun nouset ylös ja syöt aamiaisen mahdollisimman pian, se auttaa sinua jaksamaan aamun tuntien läpi ja vältyt mahdollisesti kiusaukselta käydä nappaamassa jotakin epäterveellistä välipalaksi. Älä lykkää aamiaista edes viikonloppuisin enempää kuin kaksi tuntia.

3. Syö monipuolisesti

Älä pelkää, että dieettisi menee mönkään, jos syöt ravitsevan aamiaisen. Itse asiassa hieman runsaampi aamiainen saattaa auttaa mielitekojen hallinnassa ja estää sinua ahmimasta liikaa ruokaa iltaisin. Tähtää siihen, että saisit jopa 25 prosenttia päivän kaloreista aamiaisestasi.

4. Sano ei prosessoidulle ruoalle

Hyvät ja täyttävät aamupalavaihtoehdot sisältävät runsaasti kuitua ja vähän sokeria. Jos mahdollista, pyri aina valitsemaan aamiaiseksi prosessoimaton ja kotona tehty, terveellinen aamiainen, joka ei sisällä liikaa suolaa tai lisäaineita.

5. Miten rasvan saa palamaan?

Millaisilla aamiaisvaihtoehdoilla sitten saa parhaiten rasvan palamaan? Tutkijoiden mukaan lautaselle kannattaisi valita ruokia, jotka sisältävät runsaasti resistenttiä tärkkelystä. Resistentti tärkkelys viestittää kehoa käyttämään rasvavarastoja energiansaantiin.

Tällaisia ruokia ovat muun muassa kaurapuuro, marjat, pähkinät ja jopa peruna. Perunaan muodostuu resistenttiä tärkkelystä, kun sen antaa keittämisen jälkeen jäähtyä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja