Tavallinen maitokaakao monia urheilujuomia parempi vaihtoehto – "edullinen, herkullinen ja varteenotettava palautusjuoma"

Näin teet maistuvan munakahvin kotona 0:47 Näin teet maistuvan munakahvin kotona

Tutkimuksen mukaan maitoon tehty kaakao on monia kaupan palautusjuomia parempi vaihtoehto.

Katso videolta, miten valmistuu huippusuosittu munakahvi, joka on erityisesti Vietnamissa suurta herkkua.

Moni tavallinenkin kuntoilija nauttii erilaisia proteiini-ja urheilujuomia palautuakseen urheilusessioista nopeammin.

Uuden tutkimuksen mukaan kalliit urheilujuomat voi vastedes jättää kauppojen hyllyille, sillä palautumiseen on olemassa astetta tehokkaampi ja herkullisempi vaihtoehto; maitokaakao.

Ehkäisee kramppeja ja auttaa palautumaan

Iranilaisessa Shahid Sadoughin yliopiston tutkimuksissa on tultu siihen tulokseen, että tavallinen maitokaakao on monia urheilujuomia parempi vaihtoehto. Kaakao sisältää nimittäin kaikkia palautumisen kannalta tärkeitä ravintoaineita.

– Maitokaakao sisältää hiilihydraatteja, proteiineja, rasvoja, flavonoideja, elektrolyyttejä sekä joitain vitamiineja, jotka tekevät tästä juomasta hyvän vaihtoehdon urheilusta palutumiseen, tutkija Amin Salehi-Abargouei kertoo.

Sen lisäksi, että kaakao todettiin erinomaiseksi juomaksi palautumisen ja kramppien ehkäisemisen kannalta, sillä todettiin olevan positiivisia vaikutuksia myös sydämen sykkeelle. 

Tehokkaampi kuin monet kaupalliset juomat

Juoksun tai pyöräilyn jälkeen tehtyjen kokeiden perusteella kaakao todettiin joko yhtä tehokkaaksi tai tehokkaammaksi kuin vertailussa mukana olleet lume- ja palautusjuomat. Vaikka kaakaosta paljastui lukuisia hyviä puolia, tutkijoiden mukaan lisätutkimukset ovat kuitenkin vielä paikallaan. 

– Tutkimuksen lopullinen viesti on, että maitokaakao on edullinen, herkullinen ja varteenotettava palautusjuoma. Se tarjoaa samanlaisia tai jopa parempia vaikutuksia kaupallisiin juomiin verrattuna, tutkija toteaa.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!