Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

10 syytä, miksi kokkien elämä on parasta

Kokit ovat tämän päivän rocktähtiä.
Kokit ovat tämän päivän rocktähtiä.Shutterstock
Julkaistu 16.01.2017 19:02

MTV LIFESTYLE

Kokkina työskentely on tänä päivänä paljon muutakin kuin lähes näkymättömänä keittiössä raatamista.

Kokin ammatista on viimeisen vuosikymmenen aikana kehittynyt suorastaan seksikäs: ravintoloihin mennään yhä useammin tähtikokkien vuoksi ja parhaimpia keittiömestareita palvotaan rockstarojen lailla.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että kokkien työ on edelleen rankkaa. Kokit työskentelevät, kun muut ovat vapaalla. He seisovat ja juoksevat koko päivän tauotta kuumassa keittiössä. Työ on hektistä ja vaatii täydellistä suoriutumista joka kerta. Haavoilta ja palovammoilta ei voi välttyä. Silti moni haluaa tehdä pitkää päivää tarjoillakseen hyvää ruokaa ihmisille.

Kokkien työssä ja elämässä on kuitenkin monen monta positiivista asiaa. Huffington Post listasi syitä, miksi kokkien elämä on parasta

1. Kokit voivat syödä mitä tahansa, milloin tahansa

Jos tekee mieli täydellisiä uppomunia, kokit voivat tehdä täydellisiä uppomunia.

2. Kokkien elämä pyörii ruoan ympärillä

Kokkien koko elämä on lähestulkoon omistettu ruoalle. Ja heille maksetaan palkkaa intohimostaan.

3. Kokit ovat kovia

Työajat venyvät ja kokit joutuvat seisomaan pitkiä päiviä keittiössä. Se ei todellakaan sovi kaikille!

4. Kokkien työ on maistaa hyvää ruokaa joka päivä

Kukapa ei haluaisi herkutella päivittäin?

5. Kirosanat ja tatuoinnit ovat ihan ok!

Kokkien ei tarvitse hienostella keittiössä tai varoa liikaasanojansa.

6. Kokeilla on parhaat lelut

Veitset, tehosekoittimet, sous vide -koneet ynnä muut!

7. Henkilökunnan ruokailut ovat parasta ikinä

Monissa ravintoloissa koko henkilökunta syö yhdessä aterian ennen ravintolan avaamista. Ruoka ei välttämättä ole hienointa mahdollista, mutta ainakin taatusti herkullista

8. Kokit pääsevät leikkimään mahtavilla raaka-aineilla – mutta osaavat myös arvostaa perusruokaa

Oli kyseessä sitten superlaadukas tryffeli tai tuore kukkakaali, kokit osaavat arvostaa hyviä raaka-aineita.

9. Kokit eivät pitkästy töissä

Siihen ei ole yksinkertaisesti aikaa, koska kokin täytyy tehdä usein miljoona asiaa kerralla.

10. Kokit ovat kekseliäitä kuin Macgyver

Keittiökoneen rikkoutuminen tai raaka-aineen loppuminen ei ole haaste eikä mikään kokille, joka on tottunut keksimään luovia ratkaisuja.

***

3:05Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustasta

Lisää aiheesta:

Parhaat ruoanlaittoon liittyvät salaisuudet, jotka olemme oppineet äideiltämme16 tärkeää sääntöä jokaiselle kokille: Yksi asia paljastaa todellisen ammattilaisen – kokeneen keittiömestarin listaus Seitsemän asiaa, jotka baarimestarit toivoisivat sinun tietävän – nämä kumoavat käsityksesi baaritiskin takana työskentelystä7 salaisuutta ravintoloiden keittiöistä – näitä asioita kokit eivät halua sinun tietävän 10 syytä: Kokkien elämä todellakin on parastaMitä tänään syötäisiin? -ohjelma täyttää 10 vuotta – kokit muistelevat hulvattomia kommelluksia: ”Kerran tuuli niin, että munavaahto lähti lentoon”
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat