10 syytä, miksi kokkien elämä on parasta

kokki
Kokit ovat tämän päivän rocktähtiä. Shutterstock

Kokkina työskentely on tänä päivänä paljon muutakin kuin lähes näkymättömänä keittiössä raatamista.

Kokin ammatista on viimeisen vuosikymmenen aikana kehittynyt suorastaan seksikäs: ravintoloihin mennään yhä useammin tähtikokkien vuoksi ja parhaimpia keittiömestareita palvotaan rockstarojen lailla.

Tämä ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että kokkien työ on edelleen rankkaa. Kokit työskentelevät, kun muut ovat vapaalla. He seisovat ja juoksevat koko päivän tauotta kuumassa keittiössä. Työ on hektistä ja vaatii täydellistä suoriutumista joka kerta. Haavoilta ja palovammoilta ei voi välttyä. Silti moni haluaa tehdä pitkää päivää tarjoillakseen hyvää ruokaa ihmisille.

Kokkien työssä ja elämässä on kuitenkin monen monta positiivista asiaa. Huffington Post listasi syitä, miksi kokkien elämä on parasta

1. Kokit voivat syödä mitä tahansa, milloin tahansa

Jos tekee mieli täydellisiä uppomunia, kokit voivat tehdä täydellisiä uppomunia.

2. Kokkien elämä pyörii ruoan ympärillä

Kokkien koko elämä on lähestulkoon omistettu ruoalle. Ja heille maksetaan palkkaa intohimostaan.

3. Kokit ovat kovia

Työajat venyvät ja kokit joutuvat seisomaan pitkiä päiviä keittiössä. Se ei todellakaan sovi kaikille!

4. Kokkien työ on maistaa hyvää ruokaa joka päivä

Kukapa ei haluaisi herkutella päivittäin?

5. Kirosanat ja tatuoinnit ovat ihan ok!

Kokkien ei tarvitse hienostella keittiössä tai varoa liikaasanojansa.

6. Kokeilla on parhaat lelut

Veitset, tehosekoittimet, sous vide -koneet ynnä muut!

7. Henkilökunnan ruokailut ovat parasta ikinä

Monissa ravintoloissa koko henkilökunta syö yhdessä aterian ennen ravintolan avaamista. Ruoka ei välttämättä ole hienointa mahdollista, mutta ainakin taatusti herkullista

8. Kokit pääsevät leikkimään mahtavilla raaka-aineilla – mutta osaavat myös arvostaa perusruokaa

Oli kyseessä sitten superlaadukas tryffeli tai tuore kukkakaali, kokit osaavat arvostaa hyviä raaka-aineita.

9. Kokit eivät pitkästy töissä

Siihen ei ole yksinkertaisesti aikaa, koska kokin täytyy tehdä usein miljoona asiaa kerralla.

10. Kokit ovat kekseliäitä kuin Macgyver

Keittiökoneen rikkoutuminen tai raaka-aineen loppuminen ei ole haaste eikä mikään kokille, joka on tottunut keksimään luovia ratkaisuja.

***

Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustasta 3:05

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat