6:22

Seitsemän asiaa, jotka baarimestarit toivoisivat sinun tietävän – nämä kumoavat käsityksesi baaritiskin takana työskentelystä

Videolla baarimestari näyttää, kuinka drinkkien teko onnistuu myös kotioloissa.

Seuraavaan listaukseen on koottu yhdeksän faktaa, jotka juoma-alan ammattilaiset toivovat sinun tietävän heidän ammatistaan. 

Baaritiskin takana työskentelevien ihmisten elämä ei ole pelkkää iloista jutustelua ja juomien sekoittelua, vaan se sisältää paljon muutakin. Seuraavat asiat ovat todella tuttuja kaikille baaritiskin takana työskenteleville. 

1. Työ on hyvin fyysistä

Baarimikon työ on paljon muutakin kuin pelkästään tiskin takana seisomista ja hienojen juomien sekoittamista. Baarimikkona työskennellessäsi sinulla ei ole koskaan mahdollisuutta istua alas lepäämään, vaan vietät työpäiväsi pääasiassa jalkojesi päällä.

Sen lisäksi, että joudut seisomaan ja kävelemään paljon, fyysisyyttä lisäävät myös siivoustoimenpiteet ja kuormien purkaminen.

2. Olet töissä silloin, kun muut ovat vapaalla

Baarimikot työskentelevät pääasiassa niihin aikoihin, kun suurin osa ihmisistä on vapaalla, eli iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Vaikka baarimikot viettävät kaikki viikonloppunsa baarissa, se ei ole heille rentoa vapaa-aikaa, vaan kovaa työtä.

3. Hyvät hermot ovat plussaa

Baarimikkona kohtaat työpäivänsä aikana hyvin erilaisia ihmisiä, eivätkä kaikki näistä kohtaamisista ole yhtä mukavia. Ammattilaisen tulee osata suhtautua rauhallisesti myös niihin asiakkaisiin, jotka haastavat riitaa tai ovat iskeneet sinuun lähtemättömästi silmänsä.

4. Sinun tulee olla mukava – koko ajan

Baarimestarin työ perustuu asiakkaisiin, jotka haluavat vierailla baarissa, jossa työskentelet. Ja sinun hommasi on antaa heille parasta mahdollista palvelua. 

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee olla mukava ja hymyillä kaikille koko työpäivän ajan. Epäsosiaalisten ihmisten ei siis kannata edes harkita baarimestarin uraa.

5. Työ sisältää paljon vastuuta

Hyvän asiakaspalvelun lisäksi työhön sisältyy paljon vastuuta; baarimestarin tulee olla tarkkana, ettet tarjoile alkoholia alaikäisille tai voimakkaasti juopuneille henkilöille.

6. Työ ei lopu kesken

Vaikka jonoa ei baaritiskille olisikaan, tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että baaritiskin takana työskentelevä voisi nostaa jalat ylös ja pitää tauon. Baarimikon tulee myös huolehtia paikan siisteydestä pesemällä pintoja, keräämällä laseja ja viemällä roskia.

7. Asiakkaat odottavat sinulta paljon

Baarimestarit tarvitsevat työssään paljon mielikuvitusta ja luovuutta. Vaikka baarimestari tietää paljon juomista, hän ei osaa kaikkia maailman juomia ulkoa, vaikka näin monet asiakkaat olettavatkin.

Kun asiakas haluaa samanlaisen juoman, mitä hän maistoi ulkomaanreissulla viisi vuotta sitten, luovuus on se, mitä toden teolla tarvitaan.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja