Mainos

Zyskowicz: Vaarana erittäin raskas lakkosyksy

Kokoomuksen konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz on erittäin huolissaan työmarkkinoiden tilanteesta ensi vuonna, jos kärjistynyt tilanne jatkuu.

– Perjantain mielenosoitus ja siihen liittyvät lakot eivät ole mikään katastrofi maalle, mutta mitä sen jälkeen ay-liike on tekemässä ja ennen kaikkea, millaiset palkkavaatimukset syksyllä lyödään pöytään. Palkoilla todennäköisesti pyrittäisiin kompensoimaan väkisin se, mitä nyt mahdollisilla ratkaisuilla menetetään, ja kun työnantajat eivät hevillä niihin (palkkavaatimuksiin) suostu, niin meillä olisi erittäin raskas ja vaikea lakkosyksy vuoden päästä käsillä, sanoo Zyskowicz.

Zyskowicz myöntää, että hallituksen paketti ei ole tasapuolinen.

– Hallitus on joutunut tekemään ratkaisunsa niillä välineillä, jotka hallituksella on käytössä, ja valitettavasti se pienipalkkaisten palvelu- ja hoitoalan naisten kannalta ei ole tasapuolinen, sanoo Zyskowicz.

Hän odottaa työmarkkinajärjestöjen tekevän laajemmalla keinovalikoimallaan tasapuolisemman paketin.

Esimerkiksi lomarahojen leikkauksesta palkansaajat kärsisivät tasaisemmin.

Hallitus on leikkaamassa muun muassa ylityö- ja sunnuntailisiä, lomia sekä sairausajan palkkaa ilman työmarkkinajärjestöjen hyväksyntää, koska yhteiskuntasopimus kaatui.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.