Lyly jyrähtää: "Pakkolakipolitiikalle pitää tulla stoppi"

Studiossa Lauri Lyly 3:07

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja puolustaa ensi perjantaina järjestettävää suurmielenilmausta.

– Tämä hallituksen leikkauspolitiikka, joka kohdistuu palvelualan naistyöntekijöihin, julkisen sektorin työntekijöihin ja vuorotyöntekijöihin on erittäin epäoikeudenmukainen ja haluamme oikaista näitä asioita. Haluamme viestiä hallitukselle, että tällaiselle pakkolakipolitiikalla pitää tulla stoppi, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo Seitsemän uutisten haastattelussa.

Ay-liikkeen suurmielenilmaus ensi viikon perjantaina Helsingin rautatientorilla pysäyttää lähes koko Suomen. AKT seisauttaa niin maantie-, rautatie- kuin lentoliikenteenkin, ja myös esimerkiksi paperitehtaat ovat vuorokauden lakossa.

Mielenosoituksen järjestävät keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava vastalauseena hallituksen aikeille heikentää palkansaajien työehtoja.

– Hallitus voi kysyä myös itseltään, miksi rikkoa sellaisen koneen ja luottamuksen, mikä on pystytty vuosikymmenien aikana rakentamaan. Tässä yhdessä päätöksessä rikotaan paljon sellaista. Me esimerkiksi teimme palkkaratkaisun, jolloin kilpailukykyä parannettiin kolme prosenttiyksikköä. Tehtiin myös eläkeratkaisu, joka oli kestävyysvajeessa yhden prosenttiyksikön. Nämä ovat meidän saavutuksia viimeisen puolen vuoden ajalta. Voidaan kysyä, että eikö tämä kone ole toiminut aika hyvin, Lyly toteaa.

Lauri Lyly toivoisi tilanteen ratkaisuksi samansuuntaista poliittista linjaa.

– Uskon, että varmin tie on se, että työmarkkinapolitiikka ja hallituksen politiikka on samansuuntaista. Se tässä nyt rikkoutuu hyvin helposti. Me toivotaan sellaista politiikkaa ja ollaan siihen valmiita, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat