Zlatan Ibrahimovicin jättimäinen rakennushanke raivostuttaa – "Edes keskikesän aurinko ei paistaisi"

Ruotsalaisjalkapalloilija Zlatan Ibrahimovic on lähtenyt mukaan padelbisnekseen. Kaikkia Ibrahimovicin rakennusprojektit eivät kuitenkaan miellytä, kertoo Aftonbladet.

Ibrahimovic avasi viime viikolla viisi padelkeskusta eri puolille Ruotsia ystävänsä Thomas Sandströmin kanssa. Kaksikon suunnitelmissa on myös kuudennen hallin rakennuttaminen, mutta Sollentunan Silverdaliin suunniteltu hanke on vastatuulessa. Paikalliset asukkaat vastustavat raivokkaasti hallin rakentamista.

Rakennushankkeesta on jätetty useita valituksia, ja asukkaat ovat hakeneet lakiapua ajamaan asiaansa. Asukkaiden edustaja Erica Carlsson sanoo silverdalilaisten olevan tyytymättömiä hankkeen saatua rakennusluvan.

– Olemme koko ajan painottaneet, että tämä (halli) ei ole rakennussuunnitelmien mukainen, kun ottaa huomioon sen korkeuden ja leveyden, Carlsson sanoo Aftonbladetille.

– Suunnitelmissa on rakentaa korkeammalle kuin asuinrakennuksemme, mitä ei ole tehty missään kohtaa tätä katua. Se (halli) ei sovi tiiviisti asutulle alueelle. Me haluaisimme mieluummin ruokakaupan, millaista ei ole kävelyetäisyyden sisällä.

Carlsson sanoo asukkaiden tehneen mittauksia leveän ja korkean hallin vaikutuksista.

– Edes keskikesän aurinko ei paistaisi koteihin keskellä päivää. Se muuttaisi todella paljon asuinolosuhteitamme. Se on melkoinen muutos, jos aurinkoa ei edes näy aikana, jolloin se paistaa kaikkein eniten.

Halliyhtiön toimitusjohtaja Sandström on asukkaiden vastustuksesta huolimatta yhä toiveikas, että halli päästään rakentamaan.

– Olemme halunneet hallin tänne alusta lähtien ja haluamme yhä. Kaikilla on kuitenkin oikeus mielipiteeseensä ja heillä on oikeus valittaa. Siinä ei ole ongelmaa.

Sollentunan kunnan rakennusluvista vastaava viranomainen Sophie Wallin sanoo, että on normaalia, että päätöksistä valitetaan.

– Olemme arvioineet hankkeen ja tehneet päätöksen rakennusluvan myöntämisestä, Wallin sanoo.

– Nyt jätämme hallinto-oikeuden päätettäväksi, onko päätöksemme ollut oikea vai ei.

Asukkaiden mukaan tontin omistava Skansa on ilmoittanut kunnalle, ettei asukkailla ole mitään hallin rakentamista vastaan.


Lue myös:

    Uusimmat