Zelenskyi epäili, onko Putin enää elossa vai ei – Kremliltä tyly vastaus

Putin ja Zelenskyi kohtasivat toisensa vuonna 2019 – Mitä kehonkieli kertoo? 1:27
Katso myös: Putin ja Zelenskyi ovat tavanneet vain kerron – tätä kehonkieli kertoo ainoassa tapaamisessa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi epäili tänään julkisesti sitä, onko Venäjän presidentti Vladimir Putin enää elossa. Kreml vakuuttaa Putinin olevan ”Zelenskyin toiveista huolimatta” hyvinkin hengissä.

Volodymyr Zelenskyi osallistui tänään videoyhteydellä Davosin talousfoorumiin Sveitsissä.  Hän vastasi myös median kysymyksiin foorumin yhteydessä järjestetyllä ”ukrainalaisella aamiaisella”.

Häneltä kysyttiin muun muassa neuvotteluyhteydestä Venäjän kanssa. Siihen presidentiltä saatiin yllättävä vastaus.

– Tällä hetkellä en tiedä, kenen kanssa edes keskustella. En ole varma, onko Venäjän presidentti enää elossa, ja onko hän se, joka tekee tällä hetkellä Venäjällä päätöksiä, vai kuka siellä tekee päätöksiä, Zelenskyi totesi.

Vladimir Putinin terveydentilasta on liikkunut rajuja väitteitä koko Ukrainan sodan ajan. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan saatu uskottavia todisteita siitä, että presidentin terveydentila olisi heikentynyt – saati siitä, että hän olisi kuollut.

Kreml: Putin kyllä elää

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi Zelenskyin sanoja toimittajille myöhemmin tänään torstaina. Siitä kertoo venäjänkielinen uutissivusto Meduza.

– Psykologisesti Zelenskyi toivoisi, että Venäjää tai Putinia ei olisi olemassa ollenkaan. 

– Mutta mitä aiemmin hän ymmärtää sen, että Venäjä ja Putin ovat olemassa, ja tulevat aina olemaan, ja että ennemmin tai myöhemmin heidän täytyy luopua kaikesta venäläisvastaisesta, sen parempi Ukrainan kaltaiselle maalle, Peskov sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat