Trump vastasi Zelenskyille: En tule

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui toissa päivänä NBC:n suorassa haastattelussa Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin Ukrainaan. 

Trump kieltäytyi kutsusta ystävällisesti, kertoo oikeistolainen yhdysvaltalaismedia Newsmax.

– Kunnioitan suuresti presidentti Zelenskyiä, mutta mielestäni olisi sopimatonta mennä Ukrainaan nyt. Bidenin hallinto on parhaillaan tekemisissä hänen kanssaan, enkä haluaisi luoda eturistiriitaa, Trump kirjoitti Newsmax-medialle osoitetussa lausunnossaan.

24 tuntia ja 24 minuuttia

Trump sanoi maaliskuussa voivansa ratkaista Ukrainan sodan yhdessä päivässä, jos hänet valittaisiin uudelleen presidentiksi. Hän totesi lisäksi, että neuvotteluprosessi olisi "hyvin helppo".

– Trump on sanonut pystyvänsä lopettamaan sodan noin 24 tunnissa. Mitä voin siihen sanoa? En muuta, kuin että hän on erittäin tervetullut Urainaan, Zelenskyi totesi 5. marraskuuta NBC:n "Meet the Press" -ohjelmassa.

– Presidentti Joe Biden oli täällä, ja luulen, että hän ymmärsi jotain sellaista, mitä voi ymmärtää vain käymällä täällä. Joten kutsun myös presidentti Trumpin tänne.

Zelenskyin mukaan hän tarvitsisi 24 tunnin sijaan vain 24 minuuttia selittääkseen Trumpille, ettei tämä voi lopettaa sotaa niin helposti kuin luulee.

Zelenskyi lisäsi, että rauhasta ei voi neuvotella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, vaikka Trump yrittäisi.

– Jos Trump ei ole valmis luovuttamaan aluettamme tälle kauhealle miehelle, Putinille, jos hän ei ole valmis luovuttamaan itsenäisyyttämme, hän ei voi onnistua siinä.

Biden ja Zelenskyi tapaavat Washingtonissa – kirjeenvaihtaja kertoo, miten kriittisestä tapaamisesta on kyse 2:29
Biden ja Zelenskyi tapasivat Washingtonissa syyskuun loppupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat