Nainen huomautti toiselle likaisista astioista illanvietossa – tiskaamatta jättänyt "kilahti" ja tilanne kärjistyi veitsitappeluksi

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa on annettu tänään tuomio tapauksesta, jossa tiskaamattomiin astioihin liittynyt riita kärjistyi veitsitappeluksi Kuopiossa.

Ennestään toisilleen tuntemattomat naiset olivat tavanneet toisensa puistossa ja menneet jatkoille ennen tappelun sattumista. 

Asianomistajana tapauksessa oli nainen, joka meni puistokohtaamisen jälkeen vastaajan asunnolle ja huomautti tiskaamattomista astioista. Vastaaja oli lopulta menettänyt malttinsa ja molemmat osapuolet vahingoittivat toisiaan Fiskars-veitsellä.

Asianomistaja kertoo, että tässä vaiheessa hänellä oli ”pimennyt.” Myöhemmin molemmat naiset makasivat lattialla, jolla oli verta.

Vastaaja oli soittanut ystävälleen ja pyytänyt apua.

Alkoholilla osuutta tapahtumiin

Syyttäjän rangaistusvaatimuksesta tulee esille, että molemmat naiset olivat nauttineet alkoholia.

Asunnolle vieraaksi tullut asianomistaja oli vastaajan mukaan käyttäytynyt aggressiivisesti jo ennen väkivallantekoja.

Paikalla oli alkuillasta myös vastaajan miespuolinen ystävä, joka oli ostanut hänelle karpalolonkeroita. Ystävä oli kuitenkin poistunut paikalta jo varhain kyllästyttyään asianomistajan käytökseen.

Sekä asianomistaja että vastaaja saivat välikohtauksen yhteydessä vammoja.

Tuomiosta käy ilmi, että vastaaja sai oikean jalan reiteen ihonalaiseen rasvakudokseen ulottuvan pistohaavan. 

Asianomistaja sai puolestaan lukuisia haavoja eri puolelle kehoa. Lisäksi hän kärsii traumaperäisestä stressihäiriötilasta.

Asianomistaja vaati syyttäjän rangaistusvaatimuksen mukaisesti korvauksia yhteensä yli 20 000 euron edestä kivusta, särystä, kärsimyksestä ja kosmeettisista haitoista.

Molemmille ehdollista vankeutta

Asian käsittely laitettiin vireille elokuun lopussa. Pohjois-Savon käräjäoikeudessa annetussa tuomiossa asiaa käsiteltiin tapon yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelynä.

Asianomistaja kiistää pahoinpidelleensä ketään. Hän kiisti myös vastaajan korvausvaatimukset.

Vastaaja kiisti syytteen tapon yrityksestä sekä toissijaisen rangaistusvaatimuksen törkeästä pahoinpitelystä. Hänet tuomittiin hätävarjelun liioitteluna tehdystä törkeästä pahoinpitelystä yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin luovuttamaan tapahtumiin liittynyt Fiskarsin veitsi valtiolle rikoksentekovälineenä.

Asianomistaja sai puolestaan 140 päivän ehdollisen vankeustuomion pahoinpitelystä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja