Entinen naisystävä ilmestyi ovelle ja halusi puhua "naisten kohtelusta" – vei nuorukaisen rautaputkella hakattavaksi

Rikosilmoitukset pahoinpitelyistä lisääntyneet 2:11
Rikospaikka-ohjelmassa kerrottiin vuonna 2018, että pahoinpitelystä tehdyt ilmiotukset ovat nousussa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut kolme nuorta aikuista ehdottomiin vankeusrangaistuksiin viime joulukuussa Lohjalla sattuneesta väkivaltaisesta välikohtauksesta.

Kolmikkoon kuulunut parikymppinen nainen oli eräänä päivänä ilmestynyt entisen miesystävänsä kotiovelle ja kertonut haluavansa puhua tämän kanssa. Kaksikko oli kävellyt läheisen koulun pihalle. Perillä miestä oli odottanut rautaputkella aseistautunut mieskaksikko.

Kaksikko ja nainen hakkasivat miehen pahasti.

Rajua väkivaltaa

Miestä muun muassa lyötiin useita kertoja metalliputkella päähän. Pahoinpitely jatkui edelleen, vaikka mies kaatui polvilleen. Miestä myös osoiteltiin oikean aseen näköisellä ilmapistoolilla, muun muassa päähän.

Toinen pahoinpitelyyn osallistuneista miehistä antoi viimeisen iskun potkaisemalla miestä kasvoihin. Uhri löi päänsä asfalttiin ja kertomansa mukaan menetti tajuntansa.

Kolmikko poistui paikalta, ja uhri löydettiin makaamasta koulun pihalta. Pahoinpiteilyn seurauksena oli muun muassa aivotärähdys ja murtunut kylkiluu.

Miehet väittivät olleensa muualla

Väkivallanteosta syytetyt miehet kiistivät tapahtuneen oikeudessa. He olivat kertomansa mukaan olleet tapahtumien aikaan tyystin toisaalla.

Nainen puolestaan myönsi perusmuotoisen pahoinpitelyn. Hänen mukaansa ilmapistoolia ja metalliputkea ei oltu tuotu paikalle yksissä tuumin. Hänen mukaansa hän vain löi ja potki ex-miesystäväänsä, mutta potkuja ei osunut pään alueelle. Hänen mukaansa teko ei ollut törkeä.

Aiemmin kuulusteluissa nainen oli kertonut, että hän oli mennyt miehen ovelle, sillä hän oli halunnut jutella siitä, miten “naisia kohdellaan”. Mies oli naisen kertoman mukaan kohdellut häntä huonosti ja ollut aiemmin väkivaltainen häntä kohtaan.

Koulun pihalla oli ollut naisen mukaan “kaksi kaveria”, jotta sama ei toistuisi, vaan mies saisi “maistaa omaa lääkettään”.

Yli kahden vuoden tuomiot kaikille

Oikeus tuomitsi koko kolmikon. Mieskaksikon läsnäolon koulun pihalla todisti muun muassa valvontakameravideo. Oikeuden mukaan kyse oli törkeästä pahoinpitelystä.

Nainen, vuonna 1997 syntynyt Åsa Alexandra Penttilä tuomittiin 2 vuoden ja 4 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Vuonna 2001 syntynyt Mac Micky Moritz Vuorikoski tuomittiin 2 vuoden ja 9 kuukauden ehdottomaan vankeurangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Lievä ampuma-aserikos liittyy Vuorikosken hallussa olleisiin kaasupatruunoihin. Lisäksi hänet tuomittiin huumausainerikoksesta nuorena henkilönä. Rikos oli tapahtunut aiemmin viime vuonna.

Vuonna 2001 syntynyt Jere Kasperi Paldanius tuomittiin 2 vuoden, 6 kuukauden ja 20 päivän mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Jälkimmäinen rikosnimikkeistä liittyy Paldaniuksen hallussa olleeseen starttipistooliin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat