Ystävä ei ymmärrä: 3 syytä ja ratkaisua, kun läheisesi tekee sinut surulliseksi

Ihmissuhteet eivät ole helppoja. Psychology Today listasi kolme yleistä piirrettä, joilla ystäväsi saa sinut murheelliseksi sekä neuvot, kuinka hankalat tilanteet ratkaistaan.

Oli ongelmanasi sitten ystävän myöhästely sovituista tapaamisista, välinpitämättömyys sinua kohtaan tai jatkuva tunteittesi loukkaaminen, ratkaisuja on tarjolla.

Jokaisella on jossain vaiheessa elämäänsä ystäviä, joiden kanssa eläminen tuntuu raskaalta. Ystäväsi saattaa käyttäytyä sinua kohtaan välinpitämättömästi, etkä tiedä miksi. Usein hankalien ihmissuhteiden taustalla on joku seuraavista syistä.

Lue alta tohtori Clifford N. Lazaruksen Psychology Todayn artikkeliin listaamia ajatuksia hankalista ystävyyssuhteista.

Ystäväsi ei ole huomaavainen

Ongelma:

Ystävän jatkuva myöhästely sovituista tapaamisistanne, viime hetken muutokset tai peruutukset johtuvat yksinkertaisesti siitä, ettei ystäväsi ole huomaavainen. Ystäväsi ei myöskään selvästi käsitä, kuinka turhautuneeksi hänen käytöksensä sinut tekee.

Ratkaisu:

Olethan varmasti tehnyt ystävällesi selväksi, miltä käytös saa sinut tuntemaan? Jos olet, sinulla on ainakin ystäväsi huomio.

Jos ystäväsi on tosiystävä, joka todella välittää suhteestanne, hän muuttaa käytöstään, jotta sinä olisit onnellisempi teidän ystävyyssuhteessanne.

Tärkeintä on kuitenkin avata keskustelu. Ystäväsi ei pysty lukemaan ajatuksiasi, vaikka tuntisittekin toisenne hyvin.

Ystäväsi ei ole kiinnostunut

Ongelma:

Toisinaan elämässäsi on ihmisiä, joita sinun onnellisuutesi ei vain yksinkertaisesti kiinnosta. Hän saattaa sanoa yrittävänsä muuttua, mutta ei oikeasti tee mitään asian eteen.

Ratkaisu:

Jos huomaat, että niin kutsuttu ystäväsi ei välitä tunteistasi, kannattaa sinun punnita suhdettasi tarkkaan. Jos ystävyyssuhteesi ei ole tasa-arvoinen, voi ystävyyssuhde jatkua, mutta pinnallisempana. Alenna odotuksesi hänen kohdallaan, äläkä pysyttele huonossa suhteessa.

Ystävälläsi on oikeasti syynsä

Ongelma:

Joskus ystävällä on oikeasti syynsä: hän ei yksinkertaisesti kykene toimimaan mitenkään toisin. Hänellä ei välttämättä ole kykyjä olla huomaavainen.

Ratkaisu:

Autismi, ADHD, pakko-oireisuus ja muut mielentilaan vaikuttavat sairaudet saattavat vaikuttaa ihmisen kykyyn olla esimerkiksi ajoissa. Arjen haasteet ovat yksinkertaisesti liikaa.

Tällöin ihminen on usein läheisilleen hankala, sillä hänen sosiaaliset taitonsa ovat puutteelliset.

Ratkaisuna on ymmärtää, miksi ystävä käyttää huonosti. Hyväksy hänen tilanteensa ja kenties alenna odotuksiasi.


Lue myös:

    Uusimmat