Yrttiparantajan aivopesemät vanhemmat hoitivat diabeetikkopoikaansa laventeliöljyllä insuliinin sijaan – traagiset seuraukset

8:45
Diabetesdiagnoosi tulee monelle täytenä yllätyksenä, sillä tauti voi olla pitkään oireeton.

Yhdysvaltalainen 84-vuotias ”parantaja” tuomittiin vankeuteen sen jälkeen, kun hänen hoitomuotonsa johtivat 13-vuotiaan pojan kuolemaan, kertovat muiden muassa ABC 7 News sekä The Washington Post.

Vasta 13-vuotias Edgar Lopez kuoli elokuussa 2014. Heikkoon kuntoon päässyt poika sairasti ykköstyypin diabetesta, mutta ei käyttänyt sairauden hoitoon tarkoitettua insuliinia. Elämän ja kuoleman rajamailla tasapainoileva poikaa ei viety myöskään sairaalaan. Edgarin vanhemmat uskoivat, että lääkkeet ovat myrkkyä ja sairaalassa poika tapettaisiin.

Syy harhaluuloille oli vanhempien mukaan yrttiparantajassa, Tim Morrow'ssa. Morrow kertoo kotisivuillaan parantuneensa eturauhassyövästä yrttihoidoilla ja ruokavaliomuutoksilla. Parantajana esiintyvä 84-vuotias Morrow oli vanhempien mukaan saanut heidät uskomaan, että myös Edgarin diabetes voitaisiin parantaa kokonaan yrteillä, eikä oikeisiin lääkäreihin kannattanut uskoa.

Insuliinin sijaan laventeliöljyä 

Edgarin vanhemmat luulivat Morrowia oikeaksi lääkäriksi ja ottivat hänen neuvonsa todesta. Vanhemmat hieroivat Edgarin selkärangan kohdalle laventeliöljyä sen sijaan, että olisivat hoitaneet sairasta lastaan insuliinilla.

Vain puoli vuotta hoidon aloittamisen jälkeen Edgar kuoli.

Ennen pojan kuolemaa Morrow oli käynyt katsomassa alati heikkenevää Edgaria tämän kotona. ”Parantaja” oli vanhempien mukaan kieltänyt heitä soittamasta hätänumeroon. Kun vanhemmat viimein tarttuivat puhelimeen, oli jo liian myöhäistä.

"Parantaja" tuomittiin vankilaan

Oikeus tuomitsi Morrow'n maksamaan Edgarin hautajaiset ja 5000 dollarin sakot sekä istumaan neljä kuukautta vankilassa. Tuomion jälkeen miehelle koittaa kahden ja puolen vuoden koeaika. Mikäli Morrow'n yrttihoitojen pystytään osoittamaan johtaneen toiseen kuolemaan lähitulevaisuudessa, voi miestä odottaa elinkautinen.

Egdarin vanhemmat kertoivat tulleensa ”aivopestyiksi”, eikä heitä tuomittu oikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja