Mainos

Yrityskauppojen määrä on kasvanut rajusti

Yrityskauppoja on tehty tänä vuonna miltei 40 prosenttia viime vuotta enemmän. Kasvu on ollut vauhdikasta varsinkin Euroopassa.

Yrityskauppojen yhteenlaskettu arvo on tänä vuonna kasvanut suurimmilleen sitten vuoden 2000, arvioi tutkimusyhtiö Dealogic tuoreessa selvityksessään. Yrityskauppoja on tänä vuonna tehty koko maailmassa noin 2900 miljardin dollarin arvosta, kun viime vuonna vastaava luku oli 2100 miljardia dollaria.

Kasvua kertyi vuodessa 38 prosenttia. Erityisen ripeästi yrityskauppojen arvo kasvoi Euroopassa. Kasvu oli 49 prosenttia viime vuodesta. Yhdysvalloissa yrityskauppojen arvo kasvoi samassa ajassa 30 prosenttia. Euroopassa ja Yhdysvalloissa tehtiin molemmissa yrityskauppoja noin 1100 miljardin dollarin arvosta.

Vilkkaimmin yrityskauppoja on tehty vuoden viimeisellä neljänneksellä. Vaikka vuosineljännes ei ole vielä loppunut, on se jo nyt 783 miljardin dollarin yrityskaupoillaan vilkkain kauppaneljännes sitten vuoden 2000 huhti-kesäkuun.

Yrityskauppa-asiantuntijoiden mukaan nyt tehdyt kaupat ovat terveemmällä pohjalla kuin vuosina 1999-2000 tehdyt kaupat. Ne jakautuvat useammille toimialoille ja ovat myös strategisesti järkevämpiä kuin vuosituhannen vaihteen teknokuplan aikana tehdyt kaupat.

Kuluneen vuoden suurimpia yrityskauppoja ovat olleet muun muassa Procter & Gamblen 61 miljardin dollarin arvoinen Gilletten hankinta, Mitsubishi Tokyo Financial Groupin 59 miljardin dollarin arvoinen UFJ Holdingsin osto ja Gas Natural SDG:n 52 miljardin dollarin Endesa-kauppa.

Yli kymmenen miljardin dollarin arvoisia kauppoja oli tänä vuonna 34 eli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.