Mainos

Yrityksiä huijattiin väärennetyillä laskuilla – tekijöille yli 100 000 euron rikoshyöty

Poliisi tutkii laaja petossarjaa, jossa yrityksille kirjepostilla toimitettuja laskuja oli väärennetty. Tämän seurauksena yritykset olivat maksaneet laskut väärälle pankkitilille.

Tekijöiden epäillään vieneen yritysten laskuja sisältävää kirjepostia Postin kirjelaatikosta. Tämän jälkeen laskuja väärennettiin saajan tilinumeron osalta.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkinnan mukaan kirjepostia anastettiin Itä-Tampereen, Ylöjärven ja Nokian alueella olevista kirjelaatikoista viime vuoden loppupuolella ja tämän vuoden alussa.

Toistaiseksi tekijät ovat saaneet petoksella rikoshyötyä yli 100 000 euroa. Suurimman osan tästä rahasta poliisi on saanut yhdessä pankkien kanssa pysäytettyä ja näin estänyt rahojen pääsyn tekijöiden haltuun.

Poliisi: varmistakaa laskun tilinumero

Tutkina on hyvin alkuvaiheessa ja tekoihin on useita epäiltyjä. Heistä osa on pidätettynä ja vangittuna.

Poliisi ei tutkinnallisista syitä kertonut teoista ja tekotavasta aiemmin, koska tekoihin epäillään syyllistyneen muitakin henkilöitä kuin ne, joille rahansiirrot on tehty. Tutkinta on muiden epäiltyjen osalta edelleen kesken.

Poliisi pyytää yrityksiä kiinnittämään kirjepostina tulevien laskujen maksamisessa erityistä huomiota tilinumeroon ja epäilyttävissä tapauksissa varmistamaan tilinumeron oikeellisuuden lähettäjältä.

Poliisi on ollut tai tulee lähipäivinä olemaan yhteydessä tiedossa oleviin petoksen kohteeksi joutuneisiin yrityksiin. Mikäli joku on joutunut petoksen kohteeksi eikä poliisista ole oltu yhteydessä, voi asiasta ilmoittaa puhelinnumeroon 050 31373891 tai sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.