Mainos

Yrittäjäpariskunta lahjoitti 25 000 euroa vauvojen hyväksi: ”Pienien potilaiden täytyy päästä vanhempiensa iholle”

Tamperelainen yrittäjäpariskunta lahjoitti 25 000 euroa Tampereen yliopistollisen sairaalan uudelle vastasyntyneiden teho-osastolle.

Siivouspalveluita yrityksille tuottava Gronlund Palvelut Oy sai viime viikolla spontaanin idea lahjoittaa varoja Taysin vastasyntyneiden teho-osastolle tuleviin älylaseihin.

Yrityksen pääomistaja ja perustaja Timo Heikki Holopainen heräsi asiaan katsottuaan iltauutisia, joissa kerrottiin, miten vastasyntyneiden teho-osastolle havitelluista älylaseista puuttui edelleen 90 000 euroa.

– Hän oli jopa hieman järkyttynyt siitä, että näin tärkeään asiaan ei löydy varoja. Halusimme ehdottomasti olla tässä mukana, yrityksen toimitusjohtaja Tiina Holopainen selvittää.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry kerää parhaillaan varoja parantaakseen vastasyntyneiden teho-osaston oloja. Päätarkoituksena on kerätä varoja älylaseihin, jotka turvaavat perheiden ja pikkupotilaiden yksityisyyden niin pahoina kuin hyvinä hetkinä. Älylasit kustantavat yhteensä 180 000 euroa.

Älylasit suojaavat potilaiden intimiteettiä

Uuden lastensairaalan vastasyntyneiden teho-osaston hoitomoduulien väliseinät on tarkoitus tehdä älylasista, joka voidaan napin painalluksessa tummentaa. Älylasit mahdollistavat siis sen, että mikäli viereisessä hoitomoduulissa sattuu jotakin yllättävää, vanhemmat voivat jäädä vauvansa luo.

– Jos tulee hässäkkää, moduulien älylasit voidaan tummentaa ja vanhemmat voivat jäädä tilaan. Pienille potilaille on erittäin tärkeää, että he voivat olla vanhempansa iholla, Holopainen ajattelee.

Tällä hetkellä tilanne on potilaiden intimiteetin suojaamiseksi heikko, sillä tehohoitoyksiköt on aseteltu lähekkäin eikä pysyviä näkösuojia ole. Mikäli yhdellä pienellä potilaalla tapahtuu yllättäviä muutoksia, joudutaan koko muu huone tyhjentämään. Tällöin pikkupotilaat joutuvat jäämään ilman vanhempiaan.

”Pienistä puroista varat syntyvät”

Holopaisen mukaan lasten hyvinvointi on ollut sekä pariskunnalle että yritykselle aina tärkeitä. Omien lasten lisäksi perhe on tarjonnut kodin kesälapsille Pelastakaa lapset ry:n kautta.

Yritys puolestaan on tehnyt lahjoituksia samankaltaisiin keräyksiin aiemminkin.

– Tasapuolisuuden vuoksi lahjoitimme joululahjarahat yhtenä jouluna Helsingin uudelle lastensairaalalle, Holopainen hymyilee.

Yrittäjäpariskunta haluaa haastaa myös muut pirkanmaalaiset yritykset tekemään hyvää.

– Jos edes puolet pirkanmaalaisista yrityksistä lähtisi mukaan, olisimme jo aika pitkällä! Ei kaikkien tarvitse lahjottaa isoja summia, sillä pienistähän puroista ne varat syntyvät, Holopainen kertoo.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry kerää lahjoituksia vuoteen 2019 asti, jolloin uuden lastensairaalan on määrä valmistua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.