Yritätkö selviytyä juhlimisesta kahvin voimalla? Muista tämä!

Kahvi on olennainen osa aamua, kun edellinen ilta on venynyt pitkäksi. Muista kuitenkin, että liiallinen kofeiinin kulutus ei tee hyvää.

Kahvi on monelle tärkeä osa selviytymistä, kun juhlakaudella ja viikonloppuisin illat venyvät pitkiksi ja aamulla saattaa krapula yllättää. Tämä ei suinkaan ole välttämättä huono idea, sillä kahvilla on myös todettu olevan hyviä vaikutuksia terveydelle. Sen antioksidanttiset flavonoidit suojaavat Parkinsonin taudilta, kakkostyypin diabetekselta sekä rasvamaksalta.

Mayo Clinicin tekemä tutkimus kuitenkin paljasti, että yli 28 kahvikupillista viikossa nauttivien kuolleisuus nousi 21 prosentilla. Tämä saattoi johtua myös siitä, että moni tutkimukseen osallistujista myös poltti tupakkaa eikä liikkunut tarpeeksi.

Suodattamattoman kahvin runsas kulutus on myös yhdistetty kohonneisiin kolesterolitasoihin ja yli kaksi kupillista päivässä saattaa nostaa sydänsairauksien riskiä ihmisillä, joilla on sellainen geneettinen mutaatio, joka estää kahvin hajoamisen elimistössä.

Mayo Clinicin mukaan runsas kofeiinin kulutus – eli enemmän kuin 6–8 kahvikupillista päivässä – saattaa myös aiheuttaa unettomuutta, levottomuutta, hermostuneisuutta, nopeaa sydämen tykytystä sekä lihasvapinaa.

Jos siis haluat nauttia kahvisi terveyshyötyineen, älä juo enempää kuin neljä kupillista päivässä. Lisäksi kannattaa juoda kahvi mustana, sillä maito vähentää kahvin flavonoidien vaikutuksia sekä sisältää rasvaa ja kilokaloreita, joita ehkä haluat vältellä.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat