6 hyvää syytä juoda kahvia – tiesitkö näistä?

Kofeiiniton kahvi ei ole terveellistä.
Tuore aamukahvi on monelle päivän kohokohta.

Tiesitkö näistä vaikutuksista, joita kahvilla uskotaan olevan terveyteen?

Kahvi on monelle nautinto, joka rytmittää arkea. Tiesitkö, millaisia positiivisia vaikutuksia kahvin juomisella voi olla terveyteen?

1. Suorituskyky voi parantua

Parhaimmillaan kupillinen kahvia voi taata sen energian, jolla treeneistä saa entistä enemmän irti. Kahvin sisältämä kofeiini lisää rasvahappojen määrää verenkierrossa, ja tämä voi auttaa polttamaan myös rasvaa entistä paremmin.

2. Diabetesriski voi laskea

Kahvin juominen voi auttaa torjumaan tyypin 2 diabeteksen puhkeamisen. The American Chemical Societyn tekemän tutkimuksen mukaan neljän kahvikupillisen juominen päivässä voi laskea riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen jopa 50 prosentilla.

3. Mieliala voi kohota

Kahvi stimuloi serotoniinin, dopamiinin sekä noradrenaliinin tuotantoa kehossa, ja kahvi voi siten auttaa parantamaan mielialaa.

4. Kahvi voi jopa suojata ihosyövältä

Harvardin yliopiston kanssa yhteistyössä toteutetun tutkimuksen mukaan 3-4 kupillista kahvia päivässä nauttivat naiset sairastuvat epätodennäköisemmin ihosyöpään kuin naiset, jotka eivät juo kahvia ollenkaan.

5. Virkistää mielen

Kuten moni huomaa arjessaan, iltapäivällä nautittu kahvikupillinen voi virkistää oloa ja terävöittää ajattelua erityisen paljon. Parhaimmillaan kahvikupillisen nauttiminen voi parantaa myös tehokkuutta.

6. Jo kahvin tuoksu lievittää stressiä

Soulin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jo tuoreiden kahvipapujen haisteleminen voi lievittää stressiä.

Mistä kaikkialta Meiran tehtaalle saapuu kahvipapuja? Entä millaisen matkan pavut kulkevat tehtaalla? Katso video!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja