Yritätkö karistaa kiloja? Vältä yleisiä virheitä

Varo seuraavia ongelmakohtia, jos haluat pudottaa painoa.

Moni painoaan pudottava saattaa ihmetellä, mikseivät kilot kaikesta yrittämisestä huolimatta karise. Sorrutko kenties seuraaviin virheisiin?

1. Syyllisyys

Sorruitko toimistolla tarjottuun kakkusiivuun ja nyt tunnet kovaa syyllisyyttä? Pahin virheesi ei kuitenkaan ole nautitut kilokalorit, vaan se, jos hylkäät koko muutoin terveellisen ruokavaliosi yhden erehdyksen takia. Älä anna yhden virheen pilata koko päivää tai viikkoa. Syö vaikka 90 prosenttia ajastasi terveellisesti, mutta salli itsellesi pienet herkuttelut.

2. Syöt television ääressä

Liiallinen television katselu johtaa usein epämääräiseen naposteluun. Kun keskityt tv-sarjan juonenkäänteisiin, et kiinnitä huomiota nauttimiisi kilokalorimääriin. Parasta onkin, jos syöt keittiössä ja jumitut television ääreen kädessäsi vain lasillinen vettä.

3. Jätät väliin aamupalan

Vaikka aamulla pitäisi tehdä vaikka mitä, on parasta, jos löydät aikaa myös aamupalalle. Syö tunnin sisällä heräämisestäsi ja aineenvaihduntaasi lähtee käyntiin. Näin et myöskään sorru ahmimaan myöhemmin.

4. Liian monet ruokatreffit

Jos tapaat aina ystäviäsi brunssin tai illallisen merkeissä, tulet helposti syöneeksi aivan liikaa. Liian suurten annoskokojen lisäksi haittapuolena ovat ravintolaruokien liialliset suola- ja rasvamäärät. Pitääksesi ruokailun hallinnassa, älä napsi mitään leipäkorista ja valitse ruoaksi salaattia ja proteiininlähteeksi esimerkiksi grillattua kalaa.

5. Et osta tarpeeksi ruokaa

Voi tuntua järkevältä, ettet kasaa keittiönkaappeihin liikaa ruokaa tarkkaillessasi ruokavaliotasi, mutta se ei ehkä pidä paikkaansa. Kannattaa sen sijaan kasata kaapit täyteen terveellistä ruokaa. Kun tiedät, että kotoa löytyy ainesosat päivälliseen, et sorru pitkän työpäivän jälkeen ostamaan epäterveellisiä ruokia.

6. Luulet salaatin olevan turvallinen valinta

Et voi mennä pieleen, jos syöt salaattia? Väärin. Salaattiannos voi toki olla superterveellinen, mutta jos se sisältää runsaskalorista kastiketta, on valintasi mennyt pahasti pieleen.

7. Pidät herkkuja saatavilla

Tyhjennä kaappisi kaikista lempiherkuistasi. Kun sinulla ei ole mitään makeisia, joilla tyydyttää mieliteot, pääset niistä paremmin yli.

8. Palkitset itsesi treenin jälkeen

Treenasitko hulluna salilla ja palkitsit itsesi herkkuruoalla jälkikäteen? Ongelma on siinä, että moni yliarvioi polttamansa kalorit ja aliarvioi ruoan sisältämät kilokalorit. Joten vaikka luulet syöneesi esimerkiksi polttamiesi kaloreiden verran ruokaa, söit luultavasti paljon enemmän.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat