YouTube teki päätöksen kohuvideon ladanneen videobloggaajan suhteen – "Itsemurha ei ole vitsi"

YouTube asetti rangaistuksen Logan Paulille, joka julkaisemalla videolla näkyi kuolleen ihmisen ruumis.

YouTube on ottanut askelia rangaistakseen yhdysvaltalaista videobloggaajaa. Logan Paul julkaisi YouTube-kanavallaan vuoden 2017 viimeisenä viikonloppuna videon japanilaisesta Aokigahara-metsästä, jossa näkyi ilmeisesti kuolleen ihmisen ruumis. Aokigaharaa kutsutaan usein itsemurhametsäksi, sillä useat ihmiset ovat riistäneet siellä henkensä. 

Paul poistettiin Google Preferred -palvelusta, joka tarjoaa eri merkkien mainostajille yhteyden YouTuben suosituimpiin käyttäjiin. Yhtiön mukaan Paul ei tule olemaan mukana YouTuben sarjassa Foursome ja että hänen oman kanavansa tuotanto on toistaiseksi pidossa. 

Paul on roolitettu YouTube-elokuvaan, joka on jatko-osa vuonna 2016 ilmestyneelle osalle, jossa Paul oli myös mukana. Elokuvan kuvaukset aloitettiin marraskuussa 2017. 

YouTuben omistaja on Google. Paulin kaltaiset sisältöjen luojat ansaitsevat elantonsa Googlen mainospalveluiden avulla. 

Tiistaina 9. tammikuuta YouTube julkaisi lausunnon Twitter-tilillään, jossa ilmoitettiin, että Paulia tullaan rankaisemaan sopimattoman videon julkaisusta.

– Kanava rikkoi yhteisömme ohjeita, me toimimme ohjeiden mukaisesti ja mietimme seurauksia. 

Lausunnossa ilmaistiin, että yhtiö on järkyttynyt videon sisällöstä. 

– Itsemurha ei ole vitsi, eikä sen pitäisi koskaan olla katselukertoja vetävä voima. 

Tiedotteessa myönnettiin myös se, että kului melko paljon aikaa, ennen kuin yhtiö antoi vastauksensa kohuun. Lausunnossa kerrottiin myös, että YouTuben käytäntöihin saattaa olla luvassa muutoksia. 

– Tiedostamme, että sisällön luojan voi vaikuttaa koko yhteisöön, joten meillä on pian lisää tietoa askeleista, joita otamme varmistaaksemme, ettei tämän kaltaista videota enää koskaan julkaista. 

3. tammikuuta, kolme päivää videon julkaisun jälkeen, Paul ilmoitti Twitter-tilillään, että hän pitää toistaiseksi taukoa videoiden tekemisestä. 

Jopa 450 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa YouTubea vaaditaan poistamaan Paulin kanavan videopalvelusta.

Video ehti olla Paulin YouTube-kanavalla useiden tuntien ajan. 22-vuotiaan Paulin kanavalla on yli 15 miljoonaa tilaajaa ja kyseinen video ehti saada 6,3 miljoonaa katselukertaa, ennen kuin se poistettiin.

Paul pyysi asiaa anteeksi sekä Twitterissä että YouTubessa. Ensimmäisessä anteeksipyynnössään hän kertoi halunneensa kasvattaa tietoisuutta itsemurhista ja kielsi väitteen siitä, että hän olisi halunnut kerätä katseluja kiistanalaisella sisällöllä.

– Tein sen koska luulin, että voisin saada aikaan positiivisen aallon internetissä, enkä aiheuttaa negatiivisuuden monsuunia, Paul kirjoitti Twitterissä.

Videollaan Paul kertoi, ettei odota saavansa anteeksi. 

– Olen täällä vain pyytääkseni anteeksi. Kukaan meistä ei tiennyt kuinka reagoida tai tuntea. 

Lähde: ABC News

Lue myös:

    Uusimmat