Youtube saa Google Chromesta tutun ominaisuuden – nyt nolot videot pysyvät muiden katseilta piilossa

0:30

Google aikoo mahdollisesti siirtää Youtubeen Chrome-selaimestakin tutun incognito-selausmahdollisuuden. Ominaisuus on nyt testivaiheessa Android-versioissa, kertovat Android Police ja Cnet.

Google tallentaa, mitä käyttäjä hakee ja katsoo Youtubessa. Katso yllä olevalta videolta, miten voit tilata jättiyhtiön tallentaman datan.

Jos Youtuben testaama salaisen selauksen ikkuna tulee käyttöön, enää kenenkään ei tarvitse hävetä omaa Youtuben katseluhistoriaansa. Uusi ominaisuus toimisi samaan tapaan kuin Google Ghromen incognito-selaus eli yksityinen selailu: yksityisen selauksen ollessa päällä Google ei tallenna selaushistoriaa ja sivustotietoja.

Uuden ominaisuuden testauksesta otetuissa kuvakaappauksissa käy kuitenkin ilmi, että palveluntarjoaja voi mahdollisesti nähdä, mitä katsot Youtubessa, vaikka asetus on päällä.

Siitä, milloin Youtuben incognito-tila tulee kaikille käyttäjille, ei ole vielä tietoa.

Jo nyt katseluhistorian tallennuksen voi keskeyttää

Nyt Youtube tallentaa automaattisesti katseluhistorian käyttäjän omalle tilille. Katseluhistorian tallentaminen auttaa palvelua muun muassa suosittelemaan videoita ja kohdentamaan mainoksia. Asetuksia voi muokata omasta Googlen Hallintapaneelista.

Toisin tälläkin hetkellä Youtubea voi estää tallentamasta selaushistoriaa. "Pause Watch History"-toiminto löytyy sivuston alalaidasta, historia-asetusten alta. Uusi incognito-ominaisuus kuitenkin helpottaa merkittävästi tietojen tallennuksen estämistä, sillä se löytyy vain parin klikkauksen takaa.

Omista Google-asetuksista voi kuitenkin käydä poistamassa myös Youtubeen tallennetut tiedot. Lue ohjeet Google historian poistamiseen ja tietojen hallintaan tänään aiemmin julkaistusta jutustamme.

Lähteet: Android PoliceCnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja