Google kerää käyttäjistään kaiken datan Google-hauista selaushistoriaan ja sijainteihin – näin poistat historiasi kätevästi Googlesta

0:30

Googlen keräämien tietojen poistaminen onnistuu kätevästi Omat tapahtumat-sivulta. Katso yllä olevalla videolta, miten jokainen voi tilata itselleen Googlen tallentamat tiedot.

Muiden sosiaalisen median yhtiöiden tavoin Google on esitellyt käyttäjilleen tässä kuussa uudet tietosuojakäytäntönsä. Päivitysten syynä on 25. toukokuuta voimaan tulevaa uutta Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus, GDPR.

Google esittää uudet linjaukset selkeästi, joten käyttäjien on helpompi ymmärtää, mitä tietoa heistä kerätään ja mihin näitä tietoja käytetään. Asetukset ja tietojen käsittely ei muutu, mutta muun muassa tietojen poistaminen helpottuu.

Jos huolettaa, että Googlella on hallussaan vastaava jättipaketti, voi omat tiedot käydä poistamassa helposti omista asetuksista. Vinkkejä tähän tarjoaa myös Cnet-sivusto.

Näin poistat oman Google historiasi

Tiedot poistaaksesi tai niitä hallinnoidaksesi suuntaa Googlen Omat tapahtumat -sivulle. Täältä voit tarkastella historiaa eli kaikkea sitä, mitä olet hakenut ja millä sivuilla olet vieraillut Googlen eri palveluissa, kuten Gmailia, Chromea ja Youtubea, käyttäen.

Tietoja voi poistaa Omat tapahtumat-sivulta menemällä jokaisen päivän kohdalle ja painamalla palkin oikeasta kulmasta löytyvää kolmea pistettä ja sen jälkeen Poista -nappia. Näin kaikki Googlen palveluissa tehty toiminta sen päivän aikana poistuu.

Omien tapahtumien yläkulmasta löytyy kolme pistettä ja valitse kohta Poista tapahtumia pvm:n mukaan. Täältä tietoja voi poistaa päivämäärän lisäksi myös aiheen tai Googlen palvelun mukaan. Valitsemalla sivulta Kokeile, pääset hakemaat omien hakukriteeriesi mukaan ja poistamaan kaikki näitä kriteereitä vastaavat tulokset.

(Juttu jatkuu kuvien jälkeen)

google omat tapahtumat

google omat tapahtumat 2

Näin hallinnoit, mitä tietoja Google kerää sinusta

Omat tapahtumat-sivulta löytyy vasemmasta yläkulmasta myös kolmen viivan palkki. Valitse täältä Tapahtumien hallinta. Täältä pääset hallitsemaan niitä tietoja, joita Google sinusta kerää. Selaamalla sivua alas voi tarkastella eri osastoja ja vetämällä jokaisen kohdan oikealta löytyvää sinistä nappia keskeyttää tietojen keräämisen.

Uudistetusta Hallintapaneelista jokainen voi myös tarkastella käyttämiään Googlen tuotteita ja tietoja, joita nämä keräävät.

Lähteet: Google, Cnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja