Mainos

Ympäristöministeriön valtiosihteeriksi Stefan Johansson

Nykyinen valtiosihteeri Stefan Wallin aloittaa vuodenvaihteessa ympäristöministerinä.

Ympäristöministeriön uudeksi poliittiseksi valtiosihteeriksi nousee ensi vuodenvaihteessa Stefan Johansson, 44. Nykyinen valtiosihteeri, RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin aloittaa tuolloin ympäristöministerinä.

RKP:n työvaliokunta ja eduskuntaryhmä valitsivat hänet tehtävään tänään. Varsinaisen nimityksen tekee valtioneuvosto.

Johansson on politiikassa kokenut tekijä. Hän on toiminut RKP:n eduskuntaryhmän ryhmäsihteerinä vuosina 1991-2000. Hän on Helsingin kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen varajäsen ja puolueen työvaliokunnan jäsen.

Johansson on nykyisellään Helsingfors Svenska Fastighetsföreningenin ja Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden lisensiaatti.

Wallin valittiin RKP:n puheenjohtajaksi viime kesänä. Samalla sovittiin, että Wallin perii edellisen puheenjohtajan ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin ministerinsalkun vuodenvaihteessa.

Wallin perusteli järjestelyä sillä, että näin hän ehtii liikkua kentällä ja ladata puolueen organisaatiota vaali-iskuun EU-puheenjohtajuuskiireiden häiritsemättä.

Hallituksessa on yhdeksän poliittista valtiosihteeriä. Kunkin toimikausi kestää korkeintaan ministerin toimikauden ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.