Marin: Viisikko jatkaa neuvotteluja torstaiaamuna – vihreät sanovat olleensa valmiita vääntämään ilmastotoimista keskustan kanssa läpi yön

2:08
Video: Näin keskustalaiset kommentoivat neuvotteluja.

Neuvottelut ovat loppuneet, keskusta lähti neuvotteluista pois, sanoo ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.).

Keskusta ja vihreät keskustelivat iltapäivästä saakka hallituksen ilmastotoimista. Muut hallituspuolueet ja puolueiden puheenjohtajat poistuivat ennen ilmastoneuvottelujen alkua paikalta Säätytalosta. 

– Meillä olisi ollut valmiutta käydä keskusteluja. Pöydällä oli esityksiä, joista oli halu keskustella, mutta emme löytäneet yhteisymmärrystä, Mikkonen sanoi STT:lle.

– Ilmastokriisin torjuminen on keskeisimpiä tehtäviämme. Vihreät oli valmiita neuvottelemaan vaikka läpi yön. Toimme pöytään monia eri aihioita, joista keskustella. Valitettavasti keskusta poistui neuvotteluista, hän kirjoitti Twitterissä.

Aiemmin keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen kertoi MTV:lle, että keskusta oli jättänyt kompromissiesityksen vihreille, ja kertoi neuvottelujen olevan ohi keskiviikon osalta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi kuitenkin keskiviikkona myöhään illalla Twitterissä, että hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat neuvotteluja torstaina klo 10.30.

Myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari on kommentoinut asiaa Twitterissä.

– Vihreät oli valmiita neuvottelemaan vaikka läpi yön. Toimme pöytään monia eri aihioita, joista keskustella. Valitettavasti keskusta poistui neuvotteluista, Kari kirjoitti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja