Mainos

Ympäristöasiat vaikuttavat naisten kodinkoneostoihin

Naiset arvostavat kodinkonehankinnoissa ympäristöystävällisyyttä ja vähäistä energian kulutusta.

Miehistä ympäristöasioihin kiinnittää huomiota vain noin puolet kun naisista vastaava osuus on kaksi kolmesta, ilmenee Samsungin teettämästä tutkimuksesta.

- Kodinkoneiden ja av-tuotteiden kanssa naiset ovat sitä mieltä, että ne käytetään aivan loppuun. Jos taas puhutaan it-tuotteista tai kameroista, niin kyllä silloin naisetkin seuraavat uusinta tekniikkaa, kertoo Samsung Suomen markkinointipäällikkö Eva Carrero.

Suurin osa naisista haluaa ostaa kodinelektroniikkansa erikoisliikkeistä, kun taas miehet ja myöskin nuoret naiset suosivat jo jonkin verran verkkokauppoja.

- Naiset korostavat ehkä miehiä enemmän palvelun merkitystä uusia laitteita hankittaessa. Naiselle tuntuu olevan luontaisempaa kysyä asioista joltakin toiselta, kuten kaupan myyjältä tai perheenjäseneltä. Miehet taas hakevat tietonsa kirjallisista lähteistä, Carrero sanoo.

Kulutuselektroniikkaa valmistava Samsung teetti Taloustutkimuksella internetkyselyn, jolla selvitettiin naisten suhtautumista elektroniikkaan. Tutkimukseen osallistui yhteensä 700 ihmistä, joista 300 oli naisia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.