Yltääkö liigasensaatio aina MM-kisoihin asti? "Sitten katsotaan, että käykö kutsu"

Tällä kaudella Liigassa hurjaa jälkeä tehnyt puolustaja Oliwer Kaski on tehnyt nopeaa nousua kohti huipputasoa. Tuoreeltaan Kaski on päässyt maistamaan myös kansainvälisiä pelejä, kun hän on viilettänyt Leijonien takalinjoilla Ruotsin EHT-turnauksessa. Mutta voisiko Kaski raivata tiensä jopa MM-kisoihin asti?

23-vuotias Kaski vaihtoi kesällä Helsingin IFK:sta Lahteen ja Pelicansin riveihin. ”Suomen Chicagossa” Kaski on yltynyt hirmuisiin liekkeihin.

Tämän kauden 47 ottelussa Kaski on nakuttanut peräti 39 (15+14) tehopistettä. Puolustajan paikalta.

Mistä tehovire on peräisin?

– Mun mielestä kaikki lähti liikkeelle jo sieltä viime vuoden loppupuolelta, pudotuspeleistä. Sieltä asti olen pystynyt nostamaan sitä oman pelini tasoa, Kaski miettii MTV Urheilulle.

– Nyt kun on tullut pisteitä, niin on tullut enemmän huomiota. Mutta tärkeää on ollut erityisesti kokonaisvaltaisen pelaamisen kehitys, Kaski tekee itseanalyysiä.

Tällä viikolla Kaski puski ensimmäistä kertaa koskaan maajoukkuepaidan ylleen. Aiemmin hän ei ollut pelannut yhden yhtään maaottelua, ei edes junioritasolla.

– Ei ole ollut mitään ei, Kaski naurahtaa.

– On ollut tosi siistiä tulla mukaan. Kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan. Huippuäijiä ympärillä, niin mikäs siinä, Kaski myhäilee.

– Peleissä on ollut vähän vähemmän tilaa ja tietyt tilanteet on pitänyt pelata vähän huolellisemmin. Muuten olen pyrkinyt vetämään vain sitä omaa juttua.

– Ylivoimalla pitäisi pystyä olemaan yhtä tehokas kuin Liigassakin. Siellä pitäisi pystyä käyttämään paremmin laukausta hyväksi, Kaski linjaa perään kehityskohteita.

Mutta mihin Kasken rahkeet riittävät? Voisiko hän olla jopa villi kortti Leijonien kevään MM-kisajoukkueeseen?

– En ole hirveästi miettinyt niitä (MM-kisoja). Täällä Ruotsin turnauksessa on vielä yksi ottelu jäljellä ja sen jälkeen keskityn Pelicansin loppukauden peleihin. Sitten katsotaan, että käykö kutsu jollekin leirille vai ei.

– Hetki kerrallaan, Kaski hymähtää. 

Lue myös:

    Uusimmat