Mainos

Yltääkö Liigan yllättäjänimi Leijonien olympiajoukkueeseen? Sihvonen: "Ei mikään huono kysymys"

Suomen miesten ja naisten jääkiekon olympiajoukkueet julkistetaan maanantaina. Miesten puolella ilmoilla on vielä muutamia kysymysmerkkejä. Yksi pyörittelyn kohde liittyy yllättäjänimeen, Kärppien Mikael Ruohomaahan, jonka olympiamahdollisuuksia puntaroi MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen.

Ruohomaa on johtanut tällä kaudella Liigan parasta ketjua. Hänen laitureista Julius Junttila johtaa sarjan pistepörssiä ja Charles Bertrand maalipörssiä. Ruohomaa itse taas on kirinyt laitureitaan kiinni pistetilastossa.

29-vuotias sentteri on myös nähty Euro Hockey Tour -tasolla tällä kaudella. Samalla Leijonien sentteriosasto on herättänyt kysymysmerkkejä.

Onko Ruohomaalla mahdollisuuksia yltää jopa Leijonien olympiajoukkueeseen mukaan, MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen?

– Ei hänen kutsunsa kaukana ole, mutta en ihan jaksa uskoa. Pidän sitä hieman epätodennäköisenä, Sihvonen sanoo.

– Toki fakta on se, että Leijonilla on pieni sentteripula. Ei tämä ole mikään huono kysymys.

Sihvosen mukaan yksi kysymysmerkki Ruohomaan kohdalla on se, että hän on pelannut tähän mennessä varsin vähän kansainvälisiä pelejä. Iso kysymys liittyy myös siihen, että onko Ruohomaalle tarjolla kunnon roolia Leijonien riveissä.

– Kun otetaan esimerkiksi ylimääräisiä pelaajia mukaan, niin heillä pitäisi olla kyky pelata vähän joka paikassa. Nelosketjusta ykkösketjuun. Ruohomaa taas ei ole oikein sellainen kolmos- tai nelosketjun pelaaja. Ei hän ole ihan sellainen alivoimapelaaja tuolla kansainvälisissä peleissä. Sen takia on haastava nähdä häntä mukana, Sihvonen miettii.

– Tuota on kuitenkin aiheellista pohtia, koska esimerkiksi (Petri) Kontiola ei ole vakuuttanut.

Sihvosen mukaan MM-kisoihin pääsy on taas vielä parempi kysymys Ruohomaan kohdalla.

– Ehkä tällä hetkellä voi puhua siitä, että hän voisi mahdollisesti päästä niihin karkeloihin mukaan. En ehkä usko, että vielä olympialaisiin, mutta toisaalta en ihan täysin tyrmää tuota.

Sihvonen on seurannut ilolla Kärppien ykkössentterin otteita tällä kaudella.

– Hänellä on menossa ihan fantastinen kausi. Hän on vastannut siihen huutoon ja ottanut sen roolin, mitä Mikko Manner (Kärppien päävalmentaja) on hänelle tarjonnut. Hän on pelannut jopa vähän yli odotusten, Sihvonen miettii.

– Jossain vaiheessa mietin hänen kohdalla sitä, että kestääkö hänen jänne, koska hän on vähän erikoistyyppi ja erikoisluonne. Hän on löytänyt kuitenkin hienosti epäitsekkyyttä. Hän pelaa Betrandille ja Junttilalle. Ja sama juttu heillä kaikilla.

– Tuo on hieman uutta Ruohomaan kohdalla, mutta hän on ottanut tuossa kehitysaskeleen. Hän on sietänyt epäitsekkyyttä. Kauden alussa hän meinasi jäädä tuloksellisesti statistin rooliin, mutta nyt tulos on seurannut itse suorituksia, Sihvonen analysoi.

Sihvoselta irtoaa kehuja myös koko Kärppien ykkösketjulle, jonka kapellimestarina Ruohomaa toimii.

– Täytyy muistaa kuitenkin se, että heitä vastaan on peluutettu jo parin kuukauden ajan puolustavia ketjuja. Niissä olosuhteissa, joissa tuota ketjua on merkattu, niin Ruohomaa on tehnyt valtaosan pisteistään. Sekin nostaa hänen arvoaan, Sihvonen huomioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja