Mainos

Yltääkö Keski-Euroopan helle Suomeen asti? Meteorologi vastaa

Euroopassa on viime viikolla ja tämän viikon alussa ollut kovia helteitä aina eteläistä Ruotsia myöten, mutta Suomen sää pysyy viileänä.

Keski-Euroopassa on mitattu viime päivinä korkeita hellelukemia. Välimereltä on päässyt virtaamaan pohjoiseen trooppista ilmamassaa. Muun muassa Saksassa, Ranskassa ja Puolassa lämpötila on kivunnut monin paikoin yli 35 asteeseen. Kööpenhaminassa Tanskassa mitattiin maanantaina 32 astetta ja eteläisessä Ruotsissa yli 30 astetta.

Keski-Euroopan lämmin ilma ei kuitenkaan ole tulossa Suomeen asti. Suomeen virtaa tällä viikolla lännestä ja pohjoisesta viileää ja sateista ilmaa.

– Suihkuvirtaus jakaa Euroopan sään helteiseen ilmaan sekä viileään ja sateiseen ilmaan. Suomi kuuluu jatkossakin pääasiassa matalapainesäätyyppiin eli matalapaineita tulee Suomeen Atlantilta, eikä korkeapaine pääse väliin, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Yleensä kaikista lämpimimmät ja kuivimmat ilmat eivät tule Suomeen etelästä vaan idästä.

– Tällöin Itämeri ei ole välissä viilentämässä ilmaa. Kulkiessaan etelästä pohjoiseen ilmamassa myös tyypillisesti jäähtyy samalla, sanoo Aleksi Jokela.

Suomen sää on tällä ja ensi viikolla hieman keskimääräistä viileämpää. Päivälämpötilat ovat tällä viikolla etelässä pääosin 15-18 asteessa ja pohjoisessa 10-15 asteessa. Keskiviikko ja torstai ovat viikon sateisimmat päivät. Yöpakkaset ovat jälleen mahdollisia Lapissa torstain vastaisesta yöstä lähtien. Sää jatkuu viileänä ja epävakaisena myös viikonloppuna.

Katso Suomen ja muun Euroopan säätietoja tälle viikolle:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.