Yllätysvärväys: Vasten odotuksia syrjäytetty suomalaisvahti palaa SM-liigaseuraan

Jyväskylän JYP tiedottaa verkkosivuillaan, että se on hankkinut entisen maalivahtinsa Eetu Laurikaisen takaisin tolppiensa väliin.

Laurikaisen sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja sisältää ulkomaanoption. 30-vuotias maalivahti hankittiin tuuraamaan Topias Leinosta, jonka uskotaan olevan poissa tositoimista ainakin lokakuuhun saakka.

Laurikainen on JYPin kasvatti ja tuttu kasvo neljän Jyväskylässä pelatun SM-liigakauden ajalta.

Viime kaudella hän siirtyi kuitenkin kesken kaiken Sveitsin pääsarjassa pelaavan Lausannen riveihin, kun Veini Vehviläinen saapui ja otti ykköstorjujan paikan itselleen.

– "Edin" peliaika jäi suunniteltua vähäisemmäksi. Nyt Eetulle aukesi mahdollisuus lähteä ulkomaille ja löysimme kaikkia osapuolia hyödyttävän ratkaisun, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen sanoi viime kaudella muutoksista maalivahtien peluuttamisessa.

Nyt Laurikainen on palannut kasvattajaseuransa maalille ainakin siksi aikaa, kunnes Leinonen kuntoutuu. Tavoitteena on kuitenkin palata ajan tullen ulkomaille.

– Tiedämme “Edin” hakevan työpaikkaa loppukaudeksi ulkomailta. Kun Leinosen loukkaantumisen vuoksi meidän maalivahtiosastoltamme aukesi paikka, näimme tilanteen, jossa Laurikaisen kanssa kumpikin osapuoli pystyy auttamaan toisiaan, Viitanen sanoo tuoreessa tiedotteessa.

– Minulla on koko ajan ollut tähtäimessä päästä ulkomaille, mutta katsotaan, miten tilanteet etenevät. Nyt tulen innoissani porukkaan ja on kiva päästä näkemään tuttuja naamoja, sanoo Laurikainen itse.

Aiemmin myös Bluesin ja HPK:n maalilla nähty Laurikainen on pelannut urallaan yhteensä 238 SM-liigaottelua torjuntaprosentilla 91,7.

Lue myös:

    Uusimmat