SM-liigan ennätysmiehen paita jäädytetään – "Sanattomaksi vetää"

KalPa jäädyttää ennätyksiä jääkiekon SM-liigassa maalivahtiurallaan tehneen Eero Kilpeläisen pelipaidan numerolla 37.

Kilpeläisen paita nostetaan Kuopiossa jäähallin kattoon lauantaina 28. lokakuuta. KalPa isännöi tuolloin Mikkelin Jukureita Savon derbyssä. 

Juhlailtaan sisältyy ennen SM-liigaottelua pelattava legendamatsi, jossa Kilpeläisen kokoama tähdistöjoukkue pelaa Jukurien alumnijoukkuetta vastaan.

Kilpeläisestä tulee KalPan seurahistorian viides pelaaja, jonka pelinumero jäädytetään. Aiemmin saman kunnian ovat saaneet Jouni Rinne, Pasi Kuivalainen, Sami Kapanen ja Kimmo Timonen.

– Kyllä vetää vähän sanattomaksi tällainen kunnianosoitus. En ehkä ihan edes vielä osaa käsittää täysin koko asiaa. Tämä on isoin kunnianosoitus, minkä pelaaja voi seuralta saada, iso kiitos KalPalle! Kalpalaisena ja kuopiolaisena tämä on minulle todella iso asia, Kilpeläinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Ennätyksiä

Kilpeläinen teki pitkän ja komean uran, jolla hän teki erinäisiä SM-liigaennätyksiä.

Hän on 519 runkosarjapelillään eniten otteluita SM-liigassa pelannut maalivahti. Kilpeläinen on myös puettujen otteluiden kärkipaikalla 670 runkosarjamatsilla.

Kilpeläinen on niin ikään SM-liigan kaikkien aikojen nollapelitilaston ykkönen. Hän torjui 13 SM-liigakautensa aikana 56 nollapeliä.

Eri seuroja

Kilpeläinen debytoi SM-liigassa Porin Ässissä vuonna 2006. Juvan Pallon kasvatti edusti Suomen pääsarjassa myös Helsingin Jokereita ja KalPaa.

Jo juniorina ja Mestiksessä 2000-luvun alussa KalPaa edustanut Kilpeläinen tahkosi kuopiolaisseurassa SM-liigaa kausina 2014–17 ja 2019–22. 

Kilpeläinen saavutti Jokereissa SM-pronssin ja KalPassa SM-hopean.

Ulkomailla Kilpeläinen pelasi urallaan Kanadan OHL:n Peterborough Petesissä 2004–05, sveitsiläisessä EV Zugissa 2013–14 ja ruotsalaisessa Örebrossa 2017–19.

Lue myös:

    Uusimmat