Yllätyskäänne! Viron myrskyn silmään joutunut sisäministeri pyytää anteeksi Sanna Marinilta

8:23
Viron sisäministeri solvasi Sanna Marinia ja hallitusta – saako rasistisesti ja törkeästi esiintynyt Helme viimein lähtöpassit Viron hallituksesta?

Viron sisäministeri Mart Helme pyytää anteeksi Suomen pääministeriltä Sanna Marinilta aikaisempia kovia puheitaan. Tapauksesta kertoo maan yleisradio ERR.

Toisaalta Helme syyttää myös virolaista mediaa asian virheellisestä tulkinnasta. Helmen mukaansa hän ei ole suinkaan loukannut suomalaisia, vaan päinvastoin.

- Nöyryyttäväksi tulkitulla lauseellani tarkoituksenani oli kertoa, miten alhaalta voi nousta huipulle, Helme on sanonut

Helmen mukaan hänen loukkaavaksi koetuilla kommenteillaan ei ollut tarkoitus loukata suomalaisia. Helme nosti esimerkiksi Viron vapaussodan, jossa suomalaisten panos oli hänen mukaansa korvaamaton.

Helme kertoo olevansa konservatiivipoliitikkona huolissaan Suomen nykytilasta, mutta korostaa, ettei hänellä ole mitään suomalaisia tai Suomen kansaa vastaan. Viron sisäministeri kertoo, ettei pääministeri Jüri Ratas ole esittänyt hänen eroaan.

Pääministeri Jüri Ratas on tyytyväinen Helmen anteeksipyyntöön ja tämän hallituskumppaneille antamaan selitykseen tapahtuneesta. Pääministeri pitää asiaa nyt selvitettynä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja