Yllättävät faktat pikaruokaravintoloista: Tiesitkö tätä McDonald'sista?

Maailman suosituimmissa pikaruokaravintoloissa vierailee päivittäin kymmeniä miljoonia ihmisiä sadoissa maissa. Lue yllättävät faktat ketjuista!

1. McDonald's ei olekaan suurin pikaruokaketju

Moni olettaa pikaruokajätti McDonald'sin olevan luonnollisesti maailman suurin pikaruokaketju. Näin ei kuitenkaan ole enää tänä päivänä. Suurin pikaruokaketju on sen sijaan leipiä myyvä Subway. Ketjulla on yli 40 000 ravintolaa 102 maassa. Ensimmäinen Subway avattiin Suomeen vuonna 2000. McDonald'silla ravintoloita on yli 34 000 118 maassa.

2. Mäkkärillä hurja suosio

McDonald'sissa vierailee päivittäin yli 62 miljoonaa ihmistä.

3. Joka sekunti 75 hampurilaista

Maailmalla myydään 75 McDonald'sin hampurilaista joka sekunti.

4. Menestys ei rajoitu pikaruokaan

McDonald's on myös maailman suurin lelujen jakelija.

5. McDonald'sin logo tunnetumpi kuin kristinuskon symboli

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan McDonald'sin kultaiset kaaret tunnetaan paremmin kuin kristinuskon ristisymboli. Tutkimuksen mukaan 88 prosenttia ihmisistä pystyy tunnistamaan pikaruokaketjun logon, mutta ristinmerkin tuntee vain 54 prosenttia väestöstä.

6. Englannin kuningatar omistaa yhden Mäkkärin

Englannin kuningatar Elisabeth omistaa McDonald'sin lähellä Buckinghamin palatsia. Kuningattarella on omistuksessa runsaasti eri kiinteistöjä.

7. Subwayn suosikkileivän nimen alkuperä

Subwayn BMT -leipä on alun perin saanut nimensä Brooklynin ja Manhattanin metrolinjasta (Brooklyn-Manhattan Transit system). Nykypäivänä leivän nimikirjaimet ovat lyhenne termeistä "Biggest, Meatiest, Tastiest" - suurin, lihaisin ja maukkain.

8. Miljoonittain leipävaihtoehtoja

Subwayn raaka-ainevalikoimista on mahdollista rakentaa yli 2 miljoonaa erilaista leipää

9. Tuhansia salaatteja ja leipiä minuutissa

Subway myy maailmalla lähes 2800 salaattia ja leipää joka minuutti.

10. Burger King ei ole Burger King Australiassa

Burger King toimii Australiassa nimellä Hungry Jack's. Ketju ei voinut käyttää tuttua nimeään levittäydyttyään Australiaan, sillä maassa oli jo olemassa ravintola nimeltä Burger King.

11. Ilmaiset hampurilaiset kultaisella kortilla

Tiettävästi ainakin 12 amerikkalaista julkkista omistaa Burger Kingin kultaisen VIP-kortin, jolla saa niin paljon hampurilaisia ilmaiseksi elämänsä aikana kuin vaan jaksaa syödä. Kortti on ainakin Jay Lenolla, Jennifer Hudsonilla ja George Lucasilla.

12. Ranskalaisten myynti ohitti perunoiden myynnin

Ranskalaiset ovat Yhdysvalloissa hampurilaistakin suositumpi pikaruoka. Ranskanperunoista on tullut jopa niin suosittuja, että vuonna 2004 niiden myynti ylitti tavallisten perunoiden myynnin.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat