Mainos

Yllättävä tutkimustulos: Runsaasti tatuoiduilla parempi vastustuskyky kuin muilla?

Tatuoinneilla voi olla yllättävä positiivinen vaikutus terveyteen: tutkimuksen mukaan runsaasti kuvia ihoonsa ottaneilla on parempi vastustuskyky kuin muilla. 

Pahoittelut äiti, mutta taisit olla väärässä – tatuoinnit etenkin runsaina määrinä näyttäisivät olevan myös hyväksi terveydelle. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan jo tatuoiduilla on parempi vastustuskyky uusien tatuointien tuomia mahdollisia reaktioita kohtaan kuin ensimmäistä kuvaansa ottavilla. 

– Tatuionnit stimuloivat immuunijärjestelmää samalla tavoin kuin rokotteet vähentäen herkistymistä mahdollisille taudinaiheuttajille, tutkimustuloksissa kerrotaan. 

– Tutkimus on tehty pienellä otannalla ja sen tulokset eivät ole vielä lopullisia, mutta se antaa kiinnostavia todisteita, että kehoa voi ikään kuin treenata erilaisia stressitekijöitä vastaan. 

Alabaman yliopiston tutkijat keräsivät sylkinäytteet 29 koehenkilöltä ennen ja jälkeen tatuionnin ottamisen. Yhdeksän tutkimukseen osallistuneista otti tatuoinnin ensimmäistä kertaa. Sylkinäytteet analysoitiin vasta-aineiden ja muun muassa stressihormoni kortisolin osalta. 

Tutkijoiden mukaan ensimmäistä kertaa tatuoitavina olevien näytteissä vasta-aineiden määrä putosi huomattavasti nopeammin kuin henkilöillä, joilla oli runsaasti tatuointeja. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.