Ylitornion omakotitalon tuhopolton syynä oli päättynyt parisuhde – sekava nuori mies tunkeutui asuntoon ja yritti polttaa ex-puolisonsa ja 1-vuotiaan lapsensa elävältä

Lapin käräjäoikeus on tuominnut Ylitornion asuntopalon sytyttäjän neljän vuoden vankeuteen muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä vahingonteosta.

Tilanne alkoi siitä, kun lähestymiskieltoon ex-avopuolisonsa suojaksi määrätty 24-vuotias mies ilmestyi entisen puolison vanhempien omakotitalolle viime vuoden elokuussa. Omakotitalossa oli sisällä tapahtuma-aikaan miehen entinen avopuoliso, ex-pariskunnan yhteinen 1-vuotias lapsi ja ex-avopuolison sisko.

Sisarukset eivät päästäneet miestä sisään, jolloin tämä murtautui taloon yläkerran parvekkeen kautta. Lääkkeiden ja amfetamiinin vaikutuksen alaisena olleella miehellä oli mukanaan teräaseita ja bensiiniä.

Miehen entinen avopuoliso oli tällöin piiloutuneena vessassa. Sen jälkeen hän haistoi bensiinin ja näki ovea raottaessaan lattialla märän lammikon. Tämä sai hänet pakenemaan vessasta lapsi sylissään. Hän onnistui ohittamaan portaissa sytyttimen ja savustuspurujen kanssa puuhailleen miehen tönäisemällä tätä.

Jahtasi veitsen kanssa

Ex-avopuolison sisar oli jo pihalla ja onnistui pysäyttämään ulkopuolisen kuljettaman auton ja pyytämään apua. Pian miehen ex-avopuoliso juoksi ulos talosta lapsi sylissään.

Tuomittu Joona Juhani Jaako lähti ex-avopuolison perään veitsen kanssa. Oikeus katsoi, että Jaakon tarkoitus oli pahoinpidellä naista. Naiset ehtivät kuitenkin hypätä sivullisen auton kyytiin ja paeta paikalta.

Tämän jälkeen mies palasi taloon ja sytytti talon tuleen. Sitten hän nappasi avopuolison isän auton, jonka avaimet hän oli löytänyt talosta. Hän ajoi kymmenen kilometrin päähän pellolle ja sytytti myös auton palamaan.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli täydessä ymmärryksessä. Miehelle tuli korvattavaa naisten ja lapsen kärsimyksestä yhteensä 10 200 euroa ja talon tulipalon vahingoista vakuutusyhtiölle noin 50 000 euroa. Maksettavaksi tuli myös 5 000 euron auto ja lisäksi erilaisia korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja