Nainen havahtui koirien haukuntaan ja pakeni liekkejä ikkunasta Nilsiässä – ex-miehelle syyte murhan yrityksestä

Ex-naisystävä ja hänen uusi kumppaninsa nukkuivat, kun mies valeli bensaa asuntoon ja telkesi koiran liekkien armoille. Syyttäjä vaatii miehelle pitkää vankeustuomiota.

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa on tänään alettu käsitellä kuopiolaismiehen rikosvyyhtiä.

Miestä syytetään lukuisista eri rikoksista, joista vakavimpana on hänen entiseen naisystäväänsä ja tämän uuteen kumppaniin kohdistunut murhan yritys. 

Syytetty oli murtautunut naisen kotiin helmikuun alussa yöaikaan ja sytyttänyt asunnon ulko-oven edustan ja portaikon viereisen tupakeittiön bensalla tuleen. Sytytyskohta oli asunnon ainoa uloskäynti. 

Nainen ja hänen uusi kumppaninsa olivat tekoaikaan nukkumassa. He havahtuivat koirien haukuntaan ja pääsivät pakenemaan palavasta talosta hyppäämällä asunnon toisen kerroksen ikkunasta maahan. 

Palo levisi koko taloon ja irtaimisto tuhoutui. Myös naisen koira kuoli tulipalossa, sillä mies oli teljennyt sen tupakeittiöön palon sytyttäessään.

Matka tyssäsi liikenneympyrään

Mies perusteli asunnon polttoa humalaisen päähänpistolla. Hän oli katkera seurustelusuhteen päättymisestä ja naisen uudesta kumppanista, josta hän oli saanut tiedon Facebook-päivityksen perusteella.

Tutkinnassa selvisi, että syytetty oli tekohetkellä piilottanut myös teräaseen vaatteisiinsa.

Palon sytyttämisen jälkeen hän ajoi Nilsiästä Siilinjärven keskustaan 1,44 promillen humalassa. Matka tyssäsi autolla liikenneympyrän keskelle lumihankeen.

Miestä syytetään kahdesta murhan yrityksestä ja törkeästä vahingonteosta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. 

Lisäksi häntä syytetään viime jouluaattona Kuopiossa tehdystä törkeästä pahoinpitelystä ja kotirauhan rikkomisesta, joissa uhreina ovat toinen mies ja nainen.

Mies on edelleen vangittuna. Hän kiistää valtaosan syytteistään.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kahdeksan vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Pohjois-Savon käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja