Syyte: Mies yritti polttaa ex-puolisonsa ja 1-vuotiaan lapsensa elävältä

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa käyttökelvottomaksi, mutta ex-puoliso ja 1-vuotias lapsi pääsivät pakenemaan.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta torniolaismiehelle, joka yritti viime vuoden elokuussa polttaa ex-puolisonsa ja 1-vuotiaan lapsensa elävältä Ylitorniolla. Kahden murhan yrityksen lisäksi miestä syytetään 14 muusta rikoksesta. Jutun oikeuskäsittely alkoi Lapin käräjäoikeuden Kemin istuntopaikassa maanantaina.

Mies oli viime vuoden elokuussa murtautunut Ylitorniolla sijaitsevaan puolitoistakerroksiseen taloon kiipeämällä parvekkeelle ja potkaisemalla ikkunan rikki. Sisällä talossa oli ollut ex-puoliso ja pariskunnan yhteinen lapsi sekä ex-puolison sisko.

Yläkertaan päästyään mies oli levittänyt bensiiniä lattialle. Huomattuaan miehen tulon, oli ex-puoliso piiloutunut lapsensa kanssa talon wc-tiloihin. Lapsen itkun perusteella mies tiesi heidän olevan wc:ssä.

Ex-puoliso pakeni wc:stä ulos pihalle ja siitä tielle tytär sylissään. Mies ei ehtinyt sytyttää tulipaloa vielä tässä vaiheessa, vaan hän lähti ex-puolison perään mukanaan teräase.  

Pakenivat ohiajaneen auton kyydissä

Tiellä ex-puolison sisko sai pysäytettyä ohiajavan auton, jonka kyydissä kaikki kolme pääsivät pakenemaan miestä. Tämän jälkeen mies palasi talolle ja sytytti sen tuleen. Omakotitalo tuhoutui tulipalossa käyttökelvottomaksi.

Mies oli aiemmin uhkaillut ex-puolisoaan tappamisella. Tämän lisäksi mies oli tehnyt puhelimellaan tappamista ja pikaista maasta poistumista koskevia hakuja.

Mies itse poistui paikalta varastamallaan autolla, jonka hän myöhemmin poltti. 

Murhan yritysten ja törkeän vahingonteon lisäksi miestä syytetään muun muassa oikeudenkäytössä kuultavan uhkailemisesta.

Mies oli uhkaillut ex-puolisoaan sekä todistajaa lähettämällä näille Niuvanniemen sairaalasta tekstiviestejä, joissa uhkaili kostamisella ja tappamisella, mikäli nämä eivät muuta kertomuksiaan.

Syytetty ex-puolison raiskauksesta 

Ilta-Sanomien mukaan mies piinannut ex-puolisoaan useiden vuosien ajan. Häntä on syytetty aiemmin Lapin käräjäoikeudessa muun muassa useista raiskauksista, joiden kohteena on ollut hänen ex-puolisonsa.

Toukokuussa 2019 mies päästettiin vapaalle jalalle odottamaan mielentilatutkimuksen tuloksia. Saman vuoden elokuussa hän poltti omakotitalon Ylitorniolla. Ilta-Sanomat kertoo, että aiempien muun muassa raiskausjuttujen käsittely jatkuu käräjäoikeudessa maaliskuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat