NHL:n yön suomalaiset: Aleksander Barkov esillä, suomalaismaalivahti torjui ensimmäisen NHL-voittonsa

Jääkiekon NHL:ssä Aleksander Barkov ja Markus Nutivaara syöttivät Florida Panthersin voittoon Detroit Red Wingsistä. Florida voitti Detroitin vieraskaukalossa lukemin 3–2.

Ensimmäisessä erässä Detroit meni 1–0-johtoon. Florida onnistui maalinteossa kahdesti toisessa erässä.

Floridan Carter Verhaeghen maali kolmannessa erässä sinetöi joukkueen voiton. Tilanteessa Nutivaara syötti kiekon Barkoville, joka passasi sen maalinedustalla olevalle Verhaeghelle.

Detroit pääsi vielä kaventamaan ottelun lopussa.

Florida voitti Detroitin 3–2 myös edeltävän päivänä pelatussa, jatkoajalle venyneessä pelissä.

Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi iski Colorado Avalanchen avausmaalin, kun vastassa oli toista kertaa Minnesota Wild. Voitot otteluista ovat tasan Minnesotan voitettua toisen kohtaamisen jatkoajalla niukasti 4–3. Coloradon Mikko Rantanen ei onnistunut jatkamaan vahvaa maaliputkeaan.

Lankinen torjui voiton Chicagolle, Hussolle ensimmäinen NHL-voitto

Carolina Hurricanesin ja Dallas Starsin kohtaaminen eteni voittolaukauskilpailuun. Carolina oli voittanut Dallasin jo kertaalleen ja teki niin jälleen onnistumalla voittolaukauskisassa kahdesti Starsin yhtä maalia vastaan. Loppulukemiksi kirjattiin 4–3 Carolinalle.

Hurricanesin Sebastian Aho otti syöttöpisteen Jordan Staalin avausmaalista. Starsin suomalaistähdistä puolestaan pistetiliään kartutti puolustaja Miro Heiskanen, joka syötti Andrew Coglianon 2–2-tasoituksen toisessa erässä.

Carolina piti yllä vahvaa painostusta Dallasin maalilla, jota vahtinut Anton Hudobin torjui 37 laukausta 40:stä.

Vahvaa kautta pelannut maalivahti Kevin Lankinen avitti joukkueensa Chicago Blackhawksin 3–1-voittoon Columbus Blue Jacketsista. Edellinen kohtaaminen päättyi Columbuksen voittoon.

Tasaisen ensimmäisen erän ja maalittoman toisen erän jälkeen Chicago käänsi pelin suunnan voitokseen Pius Suterin ja Patrick Kanen maaleilla kolmannessa erässä.

Lankinen torjui Chicagolle 32 kertaa. Columbuksen maalivahdeista Joonas Korpisalo oli lepovuorossa, Elvis Merzlikins teki 33 torjuntaa. Columbukseen siirtynyt Patrik Laine oli edelleen poissa joukkueen kokoonpanosta.

St. Louis Bluesin suomalaismaalivahti Ville Husso torjui ensimmäisen NHL-voittonsa, kun vastustaja Anaheim Ducks kaatui luvuin 4–1. Husso torjui pelissä 25 kertaa. Ducks hävisi myös edellisen kohtaamisen.

Koskinen    EDM luukkuvahti

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.