Yliopiston professori pyysi oppilaita käyttämään deodoranttia: "Ihminen, joka haisee, on yleensä viimeinen, joka saa tietää siitä"

0:57
Yliopisto-opiskelijan voimisteluesityksestä tuli hitti somessa

Houstonin yliopiston professori pyysi kirjeitse oppilaitaan käyttämään deodoranttia ja suuvettä. Mies perusteli väitettään muun muassa kertomalla, miten "suurin osa amerikkalaisista käy suihkussa kahdesti päivässä".

Houstonin yliopiston professori kerää kyseenalaista mainetta toiminnallaan. Professori kirjoitti oppilailleen kirjeen, jossa anoo näitä käyttämään deodoranttia. Kirjettä on syytetty jopa rasistiseksi, kertoo Click2houston.com.

– Tervetuloa kampukselle. Haluaisin mainita erään herkän asian, josta meidän pitää keskustella. Tällä asialla on tekemistä henkilökohtaisen hygienian kanssa ja sen kanssa, että huomioimme toisiamme. Tätä kirjettä ei ole tarkoitettu loukkaamaan ja se on lähetetty kaikille oppilaille, professori toteaa kirjeessä.

Syytti hajun lähteeksi "eri kulttuurien ruokia"

Kirje toteaa, että "ihmiset Intiasta" käyttävät paljon mausteita; aasialaisia hän taas kuvaa valkosipulin ystäviksi.

– On kuitenkin yksi ongelma. Näiden ruokien nauttimisen vuoksi kehon hajusta tulee voimakas. Lisäksi useat oppilaistamme eivät vaihda paitaa päivittäin. Paita ei ehkä näytä likaiselta, mutta se on imenyt itseensä kehon hajua, kun sitä on käytetty koko päivä. Asiaa pahentaa se, että Houston on hyvin kuuma ja kostea suurimman osan vuodessa, ja hiki kehossa lisää hajuongelmaa entisestään.

"Suurin osa amerikkalaisista käy suihkussa kahdesti päivässä"

Professori ohjeistaakin oppilaita käymään suihkussa joka aamu.

– Suurin osa amerikkalaisista käy suihkussa kahdesti päivässä, kerran aamulla ja kerran ennen nukkumaan menoa, kirje toteaa.

Suihkun jälkeen suositellaan joko deodoranttia tai "kevyttä parfyymia". Valkosipulin syömisen jälkeen hän ohjeistaa käyttämään suuvettä.

– Ihminen, joka haisee, on yleensä viimeinen ihminen, joka saa tietää siitä. Se ei kuitenkaan ole siedettävää jollekulle, joka istuu vieressäsi puolitoista tuntia tai kauemmin. Joten ole kiltti, ole huomaavainen muita kohtaan ja aloita tänään. Muista, että olet oman maasi edustaja etkä halua, että ihmiset muistavat sinut siitä, että kehosi haisi pahalta.

Yliopisto tukee professoriaan

Kirje on otettu vastaan sekavin tunnelmin.

– Mielestäni se ei ole ollenkaan sopivaa. Ei hänen tarvinnut mennä yksityiskohtiin eri kulttuureista ja siitä, mitä he syövät. Mielestäni se on rasistista. Se on hyvin loukkaavaa, eräs oppilas kommentoi.

Yliopisto on kuitenkin pitänyt professorinsa puolta ja uskoo, että kirje on julkaistu "hyvin aikein" ja että sen tarkoitus on vain "auttaa oppilasta välttämään potentiaalisesti noloja tilanteita".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja